nagyon_laikus Creative Commons License 2007.05.16 0 0 36623

Része a hitemnek hogy mindenki mást nagyon egyszerü meggyőzni erröl (még pontosabban az része neki hogy senki mást nem kell meggyőzni mert eleve meg vannak győződve). Téged viszont szerintem eleve lehetetlen meggyőzni mert neked van egy ettől eltérő és sziklaszilárd egyszemélyes meggyőződésed. Mint mondám légy vele boldog én is az vagyok a magaméval.

 

Kérlek ne értelmezd ezt tévesen beismerésnek hogy neked lenne igazad. Nincs. Az ábrád rossz. A nyilaid fölösleges bonyolitások. Az egymást követő villanások fényfrontjait nem rajzoltad ki és (mert?) ha kirajzoltad volna akkor koncentrikus körivek lennének. Csak már unom ez unjra és ujra mondani ugyhogy a jelen fonalban nem irom le többször.

 

Ha ez szükséges lenne bárki mást egyszerü lenne meggyőzni mondjuk ezzel:

 

Vizsgálódjunk az autó rendszerében pont ahogy irtad: autó áll a házak viszont szaladnak. Házak legyenek csak az ut egyik oldalán pont ott ahova te rajzoltad őket. Az ut másik oldalán viszont ne legyenek házak pont ugy ahogy oda nem is rajzoltál házakat.

 

Menjen a villogós autó pont ugy ahogy irtad. Csak egyetlen kis  módositás: nézzen most egy további megfigyelő most a másik (a házatlan) oldalra is. Pont azt fogja látni hogy koncentrikusan piros-sárga-piros-sárga. Rajzold le nyugodtan.

 

A házmentes oldalt néző megfigyelő azt látja hogy a fény koncentrikus gömböket rajzol ki a villogtató autó mint origó körül.

 

Ha ott szerinted is azt látja akkor pedig áttételesen azt állitod hogy a házak jelenléte megváltoztatja a fény terjedését leiró törvényeket. Ez pedig alap nélküli állitás.

 

További belátási lehetőségek: épitsd ideális üvegből a házakat (0 tükröződés 0 elnyelődés 0 fénytörés). Vagy még jobb ha a házaknak csak az alapját jelölöd ki. Vagy szereld az autót extra bigfoot kerekekre ugy hogy a villogó fényforrás is és a megfigyelők ülése is a földszintes házak tetősikja fölé essen. Mindegyik esetben ugyanazt kell hogy kapd az autó rendszerét ábrázoló rajzaidon ha korrektül megrajzolod a fényfrontokat: koncentrikus köröket.

 

Ha nem ezt kapod bárhol akkor rosszul rajzoltál. Ha meg ezt kapod akkor azt kéne megmutatnod hogy miért képesek arra a házak hogy a fény terjedési tulajdonságait befolyásolják. Szigoruan a spec rel keretein belül persze azaz az elnyelődés és tükrözés nem ér és a házak gravitációs hatása se ér.

 

Kérhetek bárkitől (aki nem Gézoo és még nincs besorozva a pintkommandóba és vette a fáradságot hogy végigolvassa ezt) egy rövid választ hogy ez meggyőző-e és hogy van-e szükség egyáltalán meggyőzésre?

Előzmény: Gézoo (36605)