iater Creative Commons License 2007.05.14 0 0 4772

Kedves westham4!

"És ha valakit érdekel találtam egy tizedjegyzéket Kőtelek és Tiszaszeg falvakról(melengessük Besenyszögöt) 1597 okt. 14. dátummal. Kőtelek 8 névvel, Tiszaszeg 14 névvel szerepel."

:) kérjük szépen... s előre is köszönjük szépen.

közben Blanchelor a radixindex-en Birinyi témában jelentkezett nálam, mint leendő lehetséges rokon ;) ősszülei: Berényi Gábor és Szabó Borbála Besenyszögről..., s ezt közölte még velem levelében:

"Az 1700-as évek egy részében Jászladányban anyakönyvezték a szentiváni születésűeket, ezért néhány évtizedig ezek a bejegyzéseket itt szerepelnek, nem a besenyszögi anyakönyvekben."

Tudom, hogy ezt itt már beszéltük, s valaki nézte is nekem Jászladányt, ha jól emlékszem. Vagy az Jászalsószentgyörgy lett volna? Tudom akkoriban affelől érdeklődtem, hogy van-e konkrétan Szentiván-i bejegyzés a ladányi anyakönyvekben. Erre akkoriban nem kaptam választ.

Kedves milyennincs!

akkor összeszedem végre, hogy konkrétan hol és mit néztem meg eddig. Aztán egyeztetnünk kellene itt a Fórumon... Belevágunk-é Mesterem? :) S a tanulságok után, miután átbeszéltük hol lehetne még "megfogni" a Birinyieket szabadságot veszek ki, s megyek nagyapám házába Szolnokra 1-2 hétre. S ott lehetőségem lesz a Szolnok megyei levéltárba mennem, ahol helyben van minden!!! Jó lesz-e így?

üdv:

iater.

Előzmény: westham4 (4771)