bebicso Creative Commons License 2007.05.13 0 0 2988
Látom, áll a bál.
Sejthető volt.

Hogy mi lesz a nyiregyi kézilabdából, én nem tudom.
A 16 csapatos NB 1 esetén a felnőtt csapat TALÁN bent marad. (Ezáltal az ifi is). Bár a jelenlegi vezetéstől sokkal nagyobb eredményeket nem várok el. Örüljünk, ha bent maradunk.
A korábban felsorolt edzői nevek viszont nem megoldások. Névsorrendben - és ezeket ne vegyétek hivatalos híreknek- : Barthának az elmúlt pár évben nincs semmilyen eredménye, a múltjából él. Nézzétek a jelenlegi ifik+Zrínyi eredményeit. Tiszavasváriból sem csinált sztárcsapatot.Kun jobb eredményeket produkált az ifivel, mint ő. Talán ő? Laci rutinos harcos. Kerekest nem írtátok, pedig ő is csinált szép dolgokat az utánpótlásban. Medve a játékvezetést helyezi előtérbe - mint itt korábban írtátok-, tehát ő, mint felnőtt edző, mint utánpótlás edző kiesik. Rácz elmegy NB1B-be, vagy NB2-be edzőnek - ajánlatai vannak (jobb híján marad Nánáson). Az Arany Gimi fogja diákvonalon, a Nyírsulinak ki tudja, meddig sikerül marasztalnia. Ungvárit is kerülgetik más csapatok, de jelenleg még őt is fogja a Bem, és a Nyírsuli is; ő amúgy is csak diákokkal foglalkozott...
A kérdés adott...ki marad edzőnek? A szlovák vonal az idén lejáratta magát, a várost, a nyiregyházi kézilabdát. Ebben az évben bizonyították, mit tudnak. Nem hiszem, hogy a következő év gyökeres változásokat hozna.
Legyen Bíró Imi? Vagy Mocsai milliós fizetésért?:)) Ha az utánpótlásedzők elmennek, ki dolgozik helyettük? ...vagy oda is hozunk majd szlovák utánpótlás edzőket?.. netán szlovák utánpótlás gyerekeket is-egyszerüsítsük az életet.

Nagy rendet kellene itt tenni végre.

Aki bizonyított, hagyni kellene dolgozni nyugodt körülmények között, aki pedig nem tud az elmúlt időszakból felmutatni eredményt, az menjen pihenni.(Mind játékos, mind edző, mind vezető). Nem hangzatos triádákat kell szavalni egy megbeszélésen -megmosolygni való dolog- hanem tényeket, konkrétumokat, életképes koncepciót kell letenni az asztalra. Ezt azokkal az emberekkel kell véghez vinni, akik a meghatározott célt elérik. Emlékeztek az idény eleji sajtótájékoztatóra? "5-7.hely, sőt..." Keserű mosolyt fakasztanak az ilyen igéretek a tények birtokában.
Valaki előttem úgy fogalmazott, hogy egy működő projekt kell.Egyetértek.Kiegészíteném azzal, hogy mindehhez megfelelő - a sportág iránti alázatot ismerő - emberek is szükségesek. Akik nem csak beszélni, hanem tenni is tudnak. Egy célért.
Akkor talán egyszer ismét tele lesz a csarnok kézilabda mérkőzésen- ITT - Nyíregyházán. Volt már ilyen...lesz is ilyen???

Köszönöm a figyelmet.