sensei47 Creative Commons License 2007.05.12 0 0 818
Megdöbbentő...

=============

Túszdráma: az ügyészség szerint lopott a helyszínelő rendőr
2007. május 12. 0:04

MNO
A hirTv információi szerint pénteken azonnali hatállyal felfüggesztettek állásából egy rendőrtisztet, aki a múlt pénteki Széna téri túszdrámát követően helyszínelt a bankfiókban. A rendőr ügyében a Katonai Ügyészség nyomoz.

Az esetről Jármy Tibor, a BRFK szóvivője a hírTV kérdésére csak annyit mondott, hogy a rendőr alkalmatlanná vált beosztására és méltatlanná vált a rendőri munkára, ezért függesztette fel őt az állomány vezetője.

Ács Tibor, a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője a távirati irodának elmondta: csütörtökön gyanúsították meg a rendőrt azért, mert pénzt tulajdonított el a túszejtés helyszínén.

A hirTV úgy tudja: a túszejtő lelövése után többen is helyszíneltek még éjfélig a Széna téren. A televízió infrormációi szerint közben több százezer forint tűnt el a bankból. A rendőr ügyében a Katonai Ügyészség nyomoz.

Jakab Géza, az OTP Bank biztonsági igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az OTP tett feljelentést, miután észlelték a pénz eltűnését a fiókban. A túszdrámát követően rovancsoltak a fióknál, és ekkor észlelték, hogy hiányzik a pénzösszeg. A feljelentéssel együtt eljuttatták az illetékesekhez a biztonsági kamerák felvételeit, amelyek utalhattak arra, hogy hogyan tűnhetett el a pénz.

Mint ismert, május 4-én egy férfi ki akarta rabolni a Széna téri OTP-fiókot, mivel azonban a rendőrök megjelentek a helyszínen, túszokat szedett. Ötmillió forintot és szabad eltávozást követelt. A kommandósok a pénzátadás közben csaptak le rá. Hatszor lőttek rá a túszejtőre, aki belehalt sérüléseibe.

(HirTV/MTI)