Málnafaló Creative Commons License 2007.05.11 0 0 60
A kormányfő emlékétől is szabadulna a pártja?
2007. május 11., péntek 8:06 InfoRádió / The Daily Telegraph

Alig percekkel azután,(sic!) hogy Tony Blair brit miniszterelnök és munkáspárti vezető bejelentette, hogy június 27-én benyújtja lemondását II. Erzsébet királynőnek, pártjának honlapja érdekes változáson ment keresztül. Eltűnt ugyanis a Blair-éveket meghatározó "Új Munkáspárt, új Britannia" logó és helyére a hagyományos, rózsás jelkép került.


1
Érzelmekkel teli búcsút vett választókörzetétől Tony Blair brit miniszterelnök és pártvezető csütörtökön, amikor bejelentette, hogy június 27-én benyújtja lemondását II. Erzsébetnek.

Saját politikai tömörülése, a Munkáspárt azonban a jelek szerint kevésbé hatódott meg az elmúlt 13 évét meghatározó (Tony Blair 1994-ben vette át a szervezet vezetését) politikus búcsújától.

Régi a vágásuk

Legalábbis erre utal, hogy percekkel a bejelentést követően eltávolították a párt honlapjáról a Blair-éveket szimbolizáló "Új Munkáspárt, új Britannia" logót és visszacserélték a régi, rózsás jelképre.


A régi-új és az új-régi logó
A lépés mögött alighanem a "régi vágású" munkáspárti személyiségek állnak, akik azoknak a százezreknek a támogatását szeretnék visszaszerezni, akik a Blair-éra alatt pártoltak el a szervezettől, mert nem értettek egyet a régi értékek elvetésével.

Elemzők szerint Tony Blair legesélyesebb utóda, Gordon Brown jelenlegi pénzügyminiszter is ezt a vonalat erősíti majd, amikor már pénteken bejelenti, hogy indul a pártvezetői és kormányfői posztért.

Nem Gordon Brown ötlete volt?

Egyes információk szerint Gordon Brown a kormányon belüli bizalom és tisztesség helyreállítását szorgalmazza majd. (sic:!)A várakozások szerint a politikus a professzionalizmusra és a tapasztalatra helyezi majd a hangsúlyt az imidzs és a médiajelenlét helyett.

Gordon Brown szóvivője ugyanakkor cáfolta, hogy a pénzügyminiszter állna a logócsere mögött. Inkább arról lehet szó, hogy a honlap szerkesztői fel szerették volna frissíteni az oldalt a vezetőválasztási kampány idejére.
------



Nos, nehéz lesz Brown-nak helyrehozni azokat a károkat, melyket a blair-levy-féle erkölcstelen gátlástalanság okozott pártjának...

Láthatóan igyekszik is villámgyorsan szabadulni az "imídzstől"...