nagyon_laikus Creative Commons License 2007.05.10 0 0 36332

Látod? Megint. Egyidő után persze megunom majd hogy rámutassak. Borsót falra hányni a fal ledöntésének szándékával csak korlátos ideig szórakoztató vagy reménykeltő.

 

Azt mondod hogy én nem értem. Nincs ezt mire alapoznod. Semmi olyat nem mondtam itt amiből erre alappal következtethetnél. Ami alaptalan az pedig nem érv. Ami nem érv az tudományosnak szánt vitában tilos.

 

Keményebb szóhasználattal tisztességtelen. Bunkó dolog. Hazugság.

 

Nem szeretek ilyeneket mondani. Nem is szoktam. Ezzel is csak tükrözlek. De te nem látod a tükröt se és nem ismered fel benne önmagadat.

 

Nem arról a kétlámpás kisérletről beszéltem amelyikről te most. Mmormota világos és érthető két mozgó lámpa / egyetlen közös villanás / mit látnak a lámpákon ülő megfigyelők példájáról beszéltem. Nem kell második villanással elbonyolitani. Ugy ideális kezdő tanpélda ahogy van.

 

Sajnos ugy látom hogy a te "kisérleteid" kusza és követhetetlen zagyvaságok.

 

Tegyük fel egy pillanatra hogy igazad van mindenben (szerintem nincs semmiben se de tegyük fel - ez egy ilyen mazochista gondolatkisérlet).

 

Megpróbálod megértetni az igazságodat a világgal. Idejárnak értelmes és tanulékony és kiváncsi emberek és nem értik. Mindenki mást sok más témában értenek. Másokat ugyanebben a témában értenek. Tudnak számolni. Figyelnek. Beszélgetnek egymással és veled. Rámutatnak a hiányosságokra. De te képtelen vagy megértetni bármit is. Ebböl sajnos csak egy dolog következhet: rossz tanár vagy. Csapnivalóan rossz. Iszonyuan rossz. Csak ártasz a (feltételezett) igazságodnak azzal amit müvelsz.

 

Olvasd el ujra amit nekem irtál. Olvastasd el a legjobb barátoddal. Olvastasd el a régi fizikatanároddal. Nem fogják érteni.

 

Mit jelent például az hogy a villanás fényének árnyéka a ködben? Mire kellenek a lebegő kövek? Hogy lehet végtelen egy pálcika? Mennyi idő alatt lesz végtelen? Mi az hogy az IR-ek megismétlik a kisérletet? Nem az egész szöveg egyetlen kisérlet? Mire jó? Mit kéne érteni belőle? Ha két inerciálisan mozgó lámpa kettőt-kettőt villant akkor miért reveláció az hogy az eredmény nem lehet egyetlen fénygömb? Jesszum. Próbálj meg érthetően fogalmazni ha legalább azt el akarod érni hogy mások elgondolkodjanak azon amit mondasz.

Előzmény: Gézoo (36286)