lafanc Creative Commons License 2007.05.10 0 0 14427

psp


Opel 10w40? Árából kiindulva nem nagy durranás. Minőségi olajat nem adnának oda annyiért.
Azon érdekes elgondolkodni, ha a nagyjából 700 ft/l árból kivonjuk termékdíjat, az adókat,  a gyártó nyereségét, a kisker és a nagyker hasznot, a csomagolás árát, akkor a megmaradó talán 100 forintért mi lehet a dobozban? :)))
Ha HC vagy MC alapú lenne, azt biztosan feltüntetnék rajta. Olyan ez, mint a karburátoros autók korában, a befecskendezős autók feltűnő 1.6i 1.8i jelölése.
 Én még nem találkoztam olyan emberrel aki biztosan tudná, hogy ki és milyen minőségi követelmények alapján gyártja. (ennek ellenére lehet jó)

CD előírású motorba nyugodtan beleöntheted.
 Mindenkinek megvan a saját dilije. Én ebbe a motorba, ha az enyém  lenne
 inkább öntenék minőségi ásványit. Pl. Fuchs Formelt, vagy Castrol GTX3-at stb. mint az ismeretlen eredetű félszintetikusnak mondott Opel nevű valamit.

 

"A másik hogy hogyan lehet Mondjuk egy Tescós olajnak szintén API SL/CF minősitése (5w-40) Mint egy Castrolnak?"

 

Ezt úgy képzeld el mint az élelmiszerek esetében. Van olyan élelmiszer, ami emberi fogyasztásra alkalmas, és van olyan, amelyik nem . Szabványok határozzák meg, hogy melyik alkalmas és melyik nem. Az alkalmasok között van pl. a zsíros kenyér , ami legyen a Tescós SL olaj, és a bélszín, ami legyen a Castrol SL. Mindkét olajat beleöntheted abba a motorba, amihez az ilyen szabványnak megfelelő olajat írtak elő.
Az egyéni véleményem az, hogy a beleöntéskor biztosan megfelel bármelyik olaj annak a szabványnak ami a dobozon szerepel. A Castrol esetében biztos vagyok benne, hogy a ciklus végén a leengedéskor is megfelel a szabványnak, vagy nagyon közel van hozzá. Míg a Tescós esetében a ciklus vége tájékán ebben kételkedek. (Persze itt nem a szabványnak az olaj tisztaságára vonatkozó részére gondolok):)))
Sőt beleöntheted ezeket az olajakat az olyan motorokba is amelyek ennél gyengébb szabványú olajat pl. CC, CD, CE, vagy SG, SH, SJ kívánnak. Ezt pedig úgy kell elképzelni, hogy az emberi fogyasztásra alkalmas zsíros kenyeret és bélszínt is nyugodtan  megetetheted a kutyával . Fordítva viszont ez nem igaz, mert a gyengébb élelmiszer szabványnak megfelelő legjobb kutyaeledelt sem etetheted meg emberrel . Tehát nem szabad CC szabványnak megfelelő olajat önteni abba a motorba amelyikbe az előőírásCD, még akkor sem ha Castrol CC. Ehelyett inkább a Tescós CD-set kell választeni .
Kicsit szájbarágós volt, de remélem érthető. :)

Előzmény: Törölt nick (14391)