Tempó Vasutas! Creative Commons License 2007.05.07 0 0 1756
Engem azért lepet meg a Millenáris, mert ez egyrészt azt jelenti, hogy pl. a 33/34-es másodosztályú profi bajnokságban két váci csapat indult volna. Márpedig ez a gazdasági válság időszaka, és amikor a profizmus virágkorát élte - 26-30 között -, akkor pl. Miskolc sem bírt el két profi csapatot.
Másrészt nekem a Millenáris neve azt sejtette, hogy egy pesti, belvárosi kávéházban alapított klubról lehet szó.

Utánéztem a váci csapatoknak. Adatbázisom szerint sokáig két váci működött a pestkörnyéki alosztály váci csoportjában (Váci SE, Váci TE), aztán 28-ban a Közép kerület Tibor Lajos csoportban már négy (az előző kettő, meg a Váci AC, illetve a Váci Remény, de azt menetközben törölték). A következő évtől újra indult mind a négy csapat, és végig is játszották a bajnokságot). Aztán a Váci AC kihullott, a Reményből profi csapat lett, és amikor egységesítették a Közép kerületet, akkor már csak a Váci SE indult (godolom a Váci SE a közép kerület másodosztályába került).
37/38-ban az NBB-ben két váci csapat szerepelt, a megszűnt profi 2. osztályból idesorolt Remény, illetve a Középkerületet megnyerő Váci SE.

És akkor egyúttal közölném is a 37-38-as NBB végeredményét:
NBB

1. Szolnoki MÁV
2. Csepel
3. Erzsébetváros
4. Diósgyőri VTK
5. Szombathelyi Haladás VSE
6. Tokodi ÜSC
7. Salgótarjáni BTC
8. Alba Regia AK (Székesfehérvár)
9. Váci Remény
10. Váci SE
11. Simontornyai BTC
12. Vac FC
13. Droguisták
14. Vasas