feketemadár Creative Commons License 2007.05.06 0 0 4348
Jók a következtetések, a valós helyzettel szinkronban vannak. Annyit tennék még hozzá, hogy valójában egy ilyen esemény egy dinamikusan változó, nem a matematikai egyenletek egzaktságával megoldható valami, sajnos. Itt időről időre változnak bizonyos körülmények, melyek befolyásolják a végeredményt. Ebben az egyik legváltozóbb tényező maga az ember. Egyébként azt is érdemes belekalkulálni, hogy elképzelhető, hogy a cselekmény közben már tudták ki az elkövető. Ha pedig így van akkor le is nyomozták. Ha viszont lenyomozták, akkor tudták, hogy van katonai múltja és talán már ölt is embert (mint ahogy azt bulvár szinten feszegetik). Ez pedig nagyon nagy mértékben befolyásolja a feladat megoldását.
Egyébként viszonylag tényleg kis hibaszázalékkal dolgoztak a fiúk. Sokkal nagyobb országok, sokkal nagyobb hagyományokkal, rutinnal, kiképzettséggel, felszereltséggel....rendelkező rendőrségei sem biztos, hogy jobban megoldották volna a helyzetet.
A "kis hibák" viszont mindig igazolják, hogy mennyire nehéz egy dinamikusan változó eseménysornál hibátlan megoldást találni és azt kivitelezni. Szerintem egyébként lehetetlen. Tehát az akció sikerét a hibaszázalék alacsony szintje alapján ítélhetjük meg. Ez pedig itt kicsi volt.
Előzmény: Törölt nick (4340)