Törölt nick Creative Commons License 2007.05.06 0 0 645
"Az ingatlanosok "automata" toolokat hasznalnak (ha nem hulyek) es ezzel ugyan azt a lakast ugyan az a ceg MINDEN egyes napon felrakjak"

Hatalmas tévedés ;-))))) Egyébként az, hogy te csak magánhirdetőket akarsz beengedni egy oldalra senkit nem fog érdekelni, egy csomó ingatlancéges hirdetés is úgy van felrakva, mintha magánszemély lenne.

Az hogy sokszor raknak fel valamit, hát ja....pont ezért totál használhatatlan az ingatlan.com és az ingatlan.net is, mert 1-1 lakás jó esetben is vagy 6-8x fel van téve (minden cég felteszi, akinek az eladó megbízást ad). Így az ilyen nagy lakáshirdető portalok "n db ingatlanunk van" közleményeit nyugodtan legalább 5-el el lehet osztani.

Egyébként pedig az ingatlanközvetítők nagyon sokan vannak, van közte ilyen is, olyan is. Tény, hogy van bőven teljesen komolytalan (pl. ez a címkiadásos sztori, ha valóban így van, totál amatőrre utal), de nem egy helyzet van, amikor jól jön a segítség.

Vannak például elsőre jónak és szépnek tűnő, de valójában gázos tulajdonviszonyú ingatlanok ami azonban lehet, hogy nem derül ki még időben, aztán egy jó ingatlanos a vevőt is le tudja beszélni bizonyos lakások megvásárlásáról, stb - bár tény, hogy a többség előtt csak a dollárjel lebeg, ami teljesen érthető, hiszen ha nem ad el, nincs miből kaját venni.

Eladásnál ugyanez: itt az index fórumon is lehet sztorikat olvasni, hogy mi a frásznak az ingatlanos, meghirdettem a lakásomat magam, és elment 3 napon belül. Na ja, van ilyen, 50-ből 1-szer. Iszonyú sok lakás van, ami hónapokig, évekig(!) benn áll, nem megy el, és bizony ennyi idő alatt bőven megunja az eladó a hirdetgetést meg a mutogatást (ami rengeteg időt vesz el). Szintén jó lehet az ingatlanos a leendő vevők kiszűrésében, amivel sok időt meg lehet takarítani: jobb cégeknél "nézelődőket" nem visznek ki lakásokat mutogatni, illetve az is szerencsés, ha már az ingatlanirodában kiderül, hogy a vevő milyen lakást nem keres, nem pedig a helyszínen. (És még így is rengeteg sztori van, a vevő meglátta a házat kívülről és be sem ment, vagy bemegy de fél perc után jön is ki, stb - ezek a kellemetlenségek jó ingatlanossal elkerülhetők).

Meg aztán léteznek a "szegmentált célcsoportnak" értékestők, nem egy tulaj kiköti, hogy kisebbségnek, ennek, annak nem adja el, ki se vigyék megmutatni. Ezeket is jól lehet intézni irodán keresztül.

Történik olyan is, hogy adott lakást 1-2 héten belül el kell adni, és bizony ilyenkor ritkán szokott érdekes lenni a jutalék, csak menjen el.

De: tényleg igaz, hogy rengeteg a kókler a szakmában, még komolynak hangzó cégek alkalmazottai között is.
Előzmény: Bubududu (641)