Álomvédelmi twist Creative Commons License 2007.05.05 0 0 583

"Ha egyszer engedsz a túszejtőnek, akkor a következő túszejtő már bátrabb lesz. Ha sose engedsz neki, lehet, hogy egyszer-kétszer meghal az összes túsz, de idővel alig lesznek majd túszejtők."

 

Óriási tévedés. Azért, mert az emberek nagy valószínűséggel börtönbe kerülnek, ha bűnt követnek el, a bűnözés nem szűnik meg. Az örök. A bűnözők sajátosan primitív, nagyképű emberek, (azon felül persze, hogy geci, tesztoszteron-túltengéses állatok) akik azt hiszik, hogy nekik majd sikerül, majd az övék lesz a tökéletes bűntény. Némelyik még csak ennyit se gondol. Öl, rabol és kész.

 

Tehát az elsődleges szempont az ártatlan emberek életének a védelme, és nem az ilyen undorító, nagyképű, nemtörődöm akciók.

 

Továbbá, ha már a potenciális bűnözők "nevelésénél" tartunk: ugyan nem eléggé elrettentő neki az, ha utána puffantják le? És mit tud ellene tenni? Elvisz magával egy túszt, majd örökké vele él, és maga előtt tartja? Nem. A túszt el kell neki engedni, és később a besúgók segítségével szimplán lebuktatható.

 

Nem fogadok el egyetlen kibaszott érvet se ezen akció mellett.

 

Megy a mese, hogy ilyen instabil volt a fickó, olyan instabil volt. Érdekes, egyáltalán nem lőtt emberre, csak a plafonba, ami nem más volt, mint üres elszántáság fitogtatás. Nem akart gyilkolni önmagáért. Csak az után lőtt, miután bejöttek a kommandósok, mint hallom, ködgránátot dobtak be, ami a támadás NYILVÁNVALÓ jele! Hát persze, hogy elkezdett lövöldözni!

Nem, a genya zsaruk nem akartak "megalázkodni", azt akarták mutatni, amit ti elvártok tőlük, hogy ne engedjenek. Nos, nem tudom, mit lett volna, ha 2-3 ember meg is halt volna. Akkor is megérte volna, azért a koszos 5 millióért?

Előzmény: Törölt nick (569)