gabe80 Creative Commons License 2007.05.04 0 0 1211

Tudja valaki, hogy a WizzAir milyen célból szokott felbukkani Sármelléken? A Flightleve képei alapján tegnap is megfordult egy gépük a reptéren.

Továbbá kérdezni szeretném, hogy a korábban a sajtóban [az egyik cikket lásd lentebb] megjelent újabb Ryanair desztinációval mi a helyzet, tud róla valaki valamit?

 

És a cikk, ami egy kicsit régebbi, pl. az írója még nem tudott az új kölni járatról:


"Lendületben Sármellék

2007-ben új cargoterminál épül a sármelléki FlyBalaton repülőtéren, amely a térség logisztikai-gazdasági központjává igyekszik kinőni magát. Jelenleg az engedélyeztetési eljárás utolsó szakasza zajlik – számolt be a Parlamenti bizottsági ülésén Palkó Lajos, a repteret üzemeltető Cape Clear Aviation Kft. marketingigazgatója. A repülőtér 2006-ban 8 légitársaság 15 desztinációját szolgálta ki. Tavaly óta a Ryanair is üzemeltet járatokat a légikikötőbe. Április 15-e és október 15-e között a Lufthansa új légihidat nyit Sármellékre Düsseldorfból és Hamburgból, és júliusban megjelenik a Germanwings is, amely 2008-ban három új, egész éves járat indítását tervezi. Ha ez valóra válik, új terminál építésébe kezd a reptér, amelynek tavaly átadott új terminálja a közelmúltban vette fel a Puskás Ferenc nevet. 2007-ben új járatok érkeznek Moszkvából és Amszterdamból, a Ryanair heti 5-7-re sűríti londoni járatainak számát, és bevezet még egy úti célt. Beindul a Germanwings berlini járata és egy charterlánc Izraelből, valamint charterjáratok indulnak Korfura és egy másik úti célba. 2006-ban 70 ezer utas fordult meg Sármelléken, idén 140 000, 2008-ban pedig legalább 200 000 utasra számít az üzemeltető, amely az elmúlt két évben 2,6 milliárd forintból valósított meg fejlesztéseket. A Cape Clear Aviation Kft. tájékoztatása alapján 2006-ban a repülőtérre érkező külföldiek 80 százaléka a régióban szállt meg, átlagos költésük 110 ezer forint volt, ami az országos átlag duplája. "