bugmenot Creative Commons License 2007.05.04 0 0 1190
Na ezt szeretem, mindenre van valami magyarázat...

Vizitdíj: most még csak 300 forint, de a szakellátás július 1-től 1000 forint lesz. És hol lesz a határ? Tavaly még hallani sem akart az MSZP a több biztosítós rendszerről, most már Lendvai azt mondja, hajlik az MSZP a kiegészítő biztosítás felé. Mi garancia arra, hogy nem fog teljesen eltűnni az állami szerepvállalás? Vagy legalább a kontroll? De már az is felmerült, hogy mennyivel is emelkednek majd a járulékok. (Habár Kóka mestertől azt hallom, a verseny mindenütt letöri az árakat.) Na itt a gond, akkor abban a vitában még minden tagadva volt, hogy itt bármi is fizetős lenne, ma meg itt tartunk. Mert a hálapénz ettől nem csökkent, hiszen a vizitdíjjal éppenséggel el kell számolni az APEH fele.

Akkor miért van még mindig Arató a helyén? Ott és akkor olyat mondott, ami nem volt igaz. Mert azért azt ne mondd kérlek, hogy Kuncze egyszer csak fölhívott, hogy "figyu, legyen már tandíj, mert az olyan jó", ezt jó előre tudni kellett.  Másrészt, ha kiállt volna Hiller és azt mondja, és elmondja a számokat, hogy ez így, az pedig úgy lesz, akkor sokkal elfogadhatóbb. (Személy szerint egyetértek vele). Ehelyett az lett, hogy rohamtempóban össze lett eszkábálva egy törvény, ami alapján 
februárban még mindig nem lehetett tudni, hogy hol mennyi a pénz. Most meg megy a nagy tagadás (igaz, ezt csaj egy rektor, Molnár Károly terjeszti, de őt meg éppen a ballib oldal nevezte ki), hogy a tandíjnak semmi köze a felvételi számok csökkenéséhez. Igen, 20 000 ember csak úgy hirtelen eltűnt.

Nos energia tekintetében vannak az igazi simlisségek, kezdve onnan, hogy a MAVIR hosszú távra eladta az áramkapacitást, így új versenyzőnek szinte esélye nincs (az EU vizsgálja is). Gáz tekintetében a támogatási rendszer átalakítása: értem, hogy kell, de miért rapid módon a tél kellős közepén?


Sajnos egyre erősebb az érzésem, hogy ez az ország egy néprétegnek, nyugdíjasoknak van fenntartva. Nekik határozottan emelkedett a nyugdíjuk, ingyen tömegközlekednek, a vizitdíjjal sem biztos, hogy sokáig kell szenvedniük (a krónikusok kivétele javarészt rajtuk segít majd).
Előzmény: Szabó G. Zoltán (1146)