macmelon Creative Commons License 2007.05.03 0 0 115074
(Gondolom nem mindenkinek annyira érdekesek a személyes preferencáim, szóval nyugodtan jöhet a PageUp :)

Hát, jó kérdés, köszönöm! :) Remélem nem lesz unalmas, de a következők motiválnak a futás "mellőzésére", és az úszásra koncentrálásra:

1. A legfontosabb: A barátnőm felkért (felszólított?), hogy a hamarosan - június végén - eljövendő nagy napra hozzam a legjobb formámat. (Legyek szép???) Igazából, ha 1 hónapig komolyabban úszok, annak elégé meg tud látszani a hatása, ez már kiderült a múlt nyáron. És ezt a kérését elég nagy örömmel teljesítem. :)

2. Imádok úszni. Imádok futni is. Ha verseny lenne, akkor nem tudom melyik nyerne. Egy biztos: télen nem szeretek úszni annyira, nyáron, amikor egy csomót lehet heverni, olvasgatni a napon, és közben soakt lehet úszni, akkor imádok. Szóval májustól szeptemberig úszni a legjobb, a többi 8 hónapban futni.

3. Egészséges is az úszás, kell is stb.

4. Az a helyzet, hogy a Vivicittára készülve elég keményen edzettem. Ez alatt nem a mennyiséget, nem is az elvégzett munkát értem (bár ezek a magam szintjén egészen jók voltak) hanem arra gondolok, hogy bármi volt, rossz időjárás elfoglaltság, fáradtság, akármi: mentem futni. És nagyon élveztem, sőt egyre jobban. Aztán pont a végére azt éreztem, hogy "na, egy picit elég". Ezért is jó ez a váltás. Ráadásul november közepén félmaratont akarok futni. Ehhez jó pár hét (11-13 hetet szánok rá) komoly felkészülést fogok végigcsinálni. Jó, ha ennek úgy vágok neki, hogy már alig várom a futást! És sokkal jobb, ha nem láblógatást választok (agy)pihentetőnek, hanem mondjuk egy hasonlóan jó sportot! :)

5. Kéne triatlonozni. Majd.

6. Amikor rossz idő lesz, és nem lehet napozni, akkor fel a futócipő és irány a Kamaraerdő. Természetesen!

7. Át akarom úszni a Balatont. Bár igazából ez csak utólag jött, amikor rájöttem, hogy végig fogom úszni a nyarat, de jó cél.

8. A Kékesig azért futogatni is fogok. A Vivicittától a Kékesig összraktam magamanak egy "edzéstervet". Ebben 8 hét alatt van 1 túra, 4 foci, 15 futás, 12 úszás, 24 pihenőnap. Szóval azért futok is. De a Kékes után tényleg szinte szögre akasztom a csukát 2,5 - 3 hónapra.

Hát, csak ezért. :)
Előzmény: alt_ (115044)