nekem úgy tűnik, hogy S.J. mostanában a ker. média nézőközönségének főz (a foghíjas múnikasós üvöltözőknek) az az ő színvonala. ezért használ gulyáskrémet, meg egyéb ipari hulladékot, és közben gügyög, ez biztos valamilyen metakommunikáció, amit én nem értek.
szerintem egyáltalában nincs szándéka jobbítani, egy fokkal magasabb színvonalon adni valamit. ez az ő számára pusztán üzlet.
neki annyit köszönhetünk, hogy "reklámozta" egy időben az olívaolajat, a friss fűszernövényeket, salátákat és ennek biztos szerepe volt abban, hogy egyre több boltban lehet ezeket kapni.
és sajna pont csak a ker média lenne képes a tudatformálásra, de pont rájuk nem lehet számítani. mert a ipari margarint előállító multi többet fizet, mint egy bio zöldséges.
talán akkor lehetne változás, ha a mikrokörnyezetében kezdené mindenki. ami természetesen nehéz, pl. ha egy grillpartin a bő olajban sütést tekintik roston sütésnek. és mániákusan használják a pácsókat.
ha én főzök a nagy családi körnek akkor nincs unalomrizs, tanyasi tyúkból főzzük a levest, a hús szaftos marad, új ízeket ismertetek meg velük. bevezettem az előételt, a salátához tisztességes vinegrettet készítek.... és még folytatom a változtatásokat. szépen apránként. máshogy nem lehet.
Dóra, Tamás!
szó volt régebben egy rántottáról..., megosztanátok velünk egy pár tippet? (van otthon pár doboz tanyasi tojás)
köszönöm előre is.