Törölt nick Creative Commons License 2007.05.02 0 0 4220

"Ennek az útja egy nagyvárosi program lenne, amely kijelölné azt a 6-7 nagyvárost, amelyet érdemes fejleszteni" -> szerintem ezt utoljára a rákosi-korszakban lehetett megtenni. demokráciában azt mondani pl. nyíregyházának vagy békéscsabának, hogy figyu, bocs, de téged nem érdemes fejleszteni, hát finoman szólva is a politikai tőke maximális elordálásával járna mindennapjaink opportunizmusba hajló megélhetési politikusainak és önkormányzatainak. ha meg a pólusvárosokra gondolsz, az nekem inkább tűnik ismét egy terminológiai fordulatnak, mintsem egy kidolgozott és cselekvési tervvel, határidőkkel ellátott programnak.

 

ez utóbbi helyett írhattam volna azt is, hogy a döntéshozók inkább mindenkinek adnak, aki kinyitja a száját, márpedig nálunk mindenki kinyitja a száját. és néha meg minta türkménbasi otthonában élnék: legnagyobb híd a dunán, legnagyobb viadukt, legtöbb egy kilométerre eső műtárgy, a végén még meglesz a leghosszabb alagutunk is (m0 észak és nyugat: együttesen 25 km...) 

 

a közop-ban is gyakorlatilag minden megye megkapja a maga kis fejlesztését nagyjából egyenlő arányban, függetlenül attól hogy a szakmai koncepció, jövőre gondolás mit is kívánna. egy működőképes hálózat és egyenlően terhelt rendszer helyett sok széttagolt bizbaszt kapunk (egy laikus terminológiája)..

Előzmény: urál (4213)