A múlt szerdai másfélszeres adag Folicur Solo, meg szerintem főleg a meleg idő elkapta a tafrinát.
A kevésbé érzékeny fajtáknak az elmúlt 8 napban nőtt levelei már többnyire tökéletesek, az érzékenyebbek levelei meg már alig rózsaszín szegélyesek. Van ugyan rajtuk teljesen tafrinás hajtás is, de ezek már nem is fognak meggyógyulni később sem, az ilyeneket 1-2 hét múlva kitöröm majd.
A normál adag Folicur + Orthocid egyáltalán semmit nem ért korábban, az érzékenyek tiszta pirosak.
Most még adtam nekik Alfa Solo-t, ha jól emléxem a nevére. (Olyan helyen vettem, ahová nem szoktam járni, és azt mondta az eladó, hogy ez az egyetlen folyékony kontakt tafrinaellenes szer náluk, és csak itthon jöttem rá, hogy szisztémikus.)
A levéltetvek is vígan voltak az összesenderedett levelek erdejében, ezért Actarázni akartam, mert az az igazi, de aztán molyokat is találtam, ezért mégis inkább egy tavalyi maradék felszívódót (Basudin 600 EW) választottam, természetesen másfélszeres adagban, mert az általános rovarölők a levéltetvek ellen csak így hatnak tapasztalatom szerint.