Kicsitunder Creative Commons License 2007.04.22 0 0 8
 

Sziasztok!

 

Nekem olyan próblémám lenne, hogy feltétlenül kell egy vállalkozást alapítanom. Most még egyetemista vagyok, de kevesebb, mint 2 évem van vissza. A párom Pécsen lakik, oda fogok leköltözni a diploma megszerzése után. Csak hogy munkát találni nehéz lesz. Ő is, férfi létére több, mint 7 hónapig kereset és csak az ismeretségnek köszönheti jelenlegi állását. Felmerült bennem, hogy egy 23 éves nő, akkor milyen esélyekkel indul? Ráadásul várható, hogy rövid munkaviszony után szülni szeretnék. Párom fizetéséből megélhetnénk, ha nem is nagylábon, de azért amire kell, arra jutna. Arra gondoltunk, hogy én vállalkozhatnék, így otthon tudok maradni, nem lesz próbléma a szülési szabadsággal. Szinte mindegy mibe vágok bele, csak annyi pénzt tudjak összeszedni, hogy a járulékokat ki tudjam magam után fizetni.

Aztán pár nap múlva kaptam egy nagy pofont az élettől: 3 éven belül mindkét szülőm munkanélküli lesz, megszűnik a munkahelyük. Ezek után kénytelen leszek őket, mint alkalmazotak felvenni, és fizetni a járulékokat, hogy a munkanapjaik meglegyenek. Ezek után már többet kell keresnem.

Csak hogy a legnagyobb próbléma mégis az, hogy mibe kezdhetnék bele? Közgazdasági középiskolában érettségiztem, jelenleg terület- és vidékfejlesztést tanulok. Mellesleg agrár egyetemre járok, így az agrárhoz kapcsolodó dolgok sem állnak messze tőlem.

Ha valakinek van valami ötlete, mibe érdemes belevágni, azt örömmel fogadnám!