monkat Creative Commons License 2007.04.20 0 0 5147

Tökfőzelék I.)Kevés olajon hagyma+legyalult tököt megfuttatni, csipet só,csipet cukor.Kb.15 perc után pici fokhagyma, kapor.Joghurtban elkevert (rizs)liszttel habarni.

 

Tökfőzelék II.) 1 kisebb tök, egy fél paradicsom v 3 kanál püré.

Hagymát v. pórékagymát párolni, apróra reszelt tököt hozzáadni,kb.5 percig párolni, majd mehet hozzá  a paradicsom v püré, pici só, csipetnyi kapor, 1 kanál joghurt v tejföl,jól összefőzni. Főtt tojássárgája v reszelt sajt a tetejére.

 

 

Egyiket sem próbáltam, a netről szedtem le.Az utóbbival szemezek, bár nem tudom mit keres benne a paradicsom, állítólag pikánssá teszi.Ma kipróbálom.

 

Találtam a Sparban kb.150Ft-ért Nova nevű, paradicsomdarabokat paradicsomlében.Só és tartósítómentes, hőkezeléssel van tartósítva,nagyon finom.

 

Mondja már meg valaki, léccike ,hogy ha joghurtot írnak a receptben, akkor azt hogyan kell használni?:-)))

 

Először beszórom a főzelékbe a liszttet, staubolom(hű de értek hozzá:D)   főzöm egy darabig, majd a végén belekeverem a joghurtot? Vagy a liszttet kikeverem a joghurttal, majd úgy habarok? Akkor nem csomósodik össze a joghurt?Merthogy a liszttet még főzni illik egy kicsit.:-))

 

Ezzel a technikával akár zöldbabot is csinálhatnék.Unom már a krumplis sűrítéseket, szeretném már kicsit közelebb hozni a kajákat a felnőttekéhez, ezért kezdenék joghurtos habarással./Azért a turmix még marad.:-((  /

 

 

Előzmény: zsejkee (5144)