Tökfőzelék I.)Kevés olajon hagyma+legyalult tököt megfuttatni, csipet só,csipet cukor.Kb.15 perc után pici fokhagyma, kapor.Joghurtban elkevert (rizs)liszttel habarni.
Tökfőzelék II.) 1 kisebb tök, egy fél paradicsom v 3 kanál püré.
Hagymát v. pórékagymát párolni, apróra reszelt tököt hozzáadni,kb.5 percig párolni, majd mehet hozzá a paradicsom v püré, pici só, csipetnyi kapor, 1 kanál joghurt v tejföl,jól összefőzni. Főtt tojássárgája v reszelt sajt a tetejére.
Egyiket sem próbáltam, a netről szedtem le.Az utóbbival szemezek, bár nem tudom mit keres benne a paradicsom, állítólag pikánssá teszi.Ma kipróbálom.
Találtam a Sparban kb.150Ft-ért Nova nevű, paradicsomdarabokat paradicsomlében.Só és tartósítómentes, hőkezeléssel van tartósítva,nagyon finom.
Mondja már meg valaki, léccike ,hogy ha joghurtot írnak a receptben, akkor azt hogyan kell használni?:-)))
Először beszórom a főzelékbe a liszttet, staubolom(hű de értek hozzá:D) főzöm egy darabig, majd a végén belekeverem a joghurtot? Vagy a liszttet kikeverem a joghurttal, majd úgy habarok? Akkor nem csomósodik össze a joghurt?Merthogy a liszttet még főzni illik egy kicsit.:-))
Ezzel a technikával akár zöldbabot is csinálhatnék.Unom már a krumplis sűrítéseket, szeretném már kicsit közelebb hozni a kajákat a felnőttekéhez, ezért kezdenék joghurtos habarással./Azért a turmix még marad.:-(( /