hubab Creative Commons License 2007.04.19 0 0 18100

Ezt már én is régóta fontolgattam, hogy beírom.

Nagyon szidalmazzuk az USA-t, meg is érdemli igaz, de azért én is tartok tőle, hogy ha megszünne jelenlegi hatalma, pillanatok alatt újra termelődne a régi, Európa feletti hegemóniáért folyó harc, darabokra törne az a látszolagos egység ami jelenleg van.

Nem mintha sokat számítana mit akarunk, de ha bekövetkezik a nagy bukta, lehet, hogy még visszasírjuk ezt az állapotot.

Igaz, arra is ugyanúgy elmondható lesz, mint most a nosztalgiák tárgyaként sokat emlegetett konszolidált Kádár-korszak, hogy az csak egy látszat stabilitás volt, végig, a kisember számára láthatatlanul értek benne azok a folyamatok, amik széttörték a rendszert...

Szóval egy gazdának lenni kell, az emberi faj már csak így van kitalálva, ez már a hordában is így volt, meg most is így van.

Ha a hordavezér megroggyan, rögtön megkezdődik a harc az utódlásért, és az addigi békét káosz váltja fel, míg nem lesz új vezér.

A vezér a valós világban viszont soha nem azonos az ideális, isteni igazságos hatalommal, az mindig le is szedi a maga sápját, sőt ezt a sápot az idő múlásával egyre inkább kevesellni fogja, míg a rendszer fel nem billen. Sajnos nem lehetünk messze innen...

Előzmény: advocatusdiaboli (18098)