Törölt nick Creative Commons License 2007.04.18 0 0 12

http://index.hu/gazdasag/magyar/aldijon07041/

 

Nyolc városban nyit az Aldi?

 

 

Jövőre nyitja meg első áruházait a világ egyik legnagyobb diszkontlánca. Első körben nyolc nagyvárosban alakítanak ki régióközpontokat, s itt nyílnak az első Aldi-áruházak is, legalábbis a Karrierexpón bemutatott anyagok szerint.




Nyolc nagyvárosban alakít ki központot az Aldi, ezekben a városokban nyílnak az első diszkontáruházak is jövőre. A közgázon rendezett álláskiállításon az Aldinak volt az egyik legnagyobb standja, a cég munkatársai az egyetemisták közül toborozták a munkaerőt.

 

Mint a standon osztogatott anyagból kiderült, a világ egyik legnagyobb diszkontlánca nyolc városban nyitja meg első üzleteit. A tervek szerint Budapesten, Győrben, Veszprémben, Zalaegerszegen, Pécsett, Szegeden, Debrecenben és Miskolcon nyílnak diszkontáruházak 2008-ban. Piaci források szerint az Aldi látványos belépőre készül, összesen négyszáz üzlettel hengerené le a piacot. Első körben feltehetően kéttucat egységet nyitnának.

 

Nem ez az első alkalom, hogy a diszkontlánc munkatársakat keres. Az Aldi év elején is tett közzé álláshirdetéseket, ezekben többek között üzletvezetőt, bolthálózat-asszisztenst keresett magyarországi terjeszkedéséhez. Ezen kívül eladó vagy kiadó ingatlanokat is kerestek a 15 ezer főnél nagyobb településeken. Az előbb említett városok lesznek a régióközpontok is, és mindegyik nagyjából hatvan üzletet szolgál ki.

 

Az még mindig nem egyértelmű, hogy Aldi, vagy az itthon talán jobban ismert Hofer néven futna-e a lánc. Az álláskiállításon az Aldi márkanevet nyomatták, ebből az következhet, hogy Aldi lesz az új diszkontlánc neve Magyarországon.