gazza87 Creative Commons License 2007.04.18 0 0 160
Di Grassi: Ez még csak az első verseny volt

Miután Lucas di Grassi az ART Grand Prix versenycsapatban próbál szerencsét az idei évben - ahol az elmúlt szezonok során Nico Rosberg és Lewis Hamilton a kategória bajnokai lettek -, joggal hihetnénk, hogy komoly esélyei vannak a 2007-es idény bajnoki koronájának a megszerzésére. A brazil pilóta természetesen nem kis tapasztalattal rendelkezik a GP2-vel kapcsolatban, és jelenlegi alakulata az elmúlt két idényt a legjobb konstruktőrként zárta.

Az elmúlt hétvégén megrendezett szezonnyitó bahreini hétvége első futamán Di Grassi az ötödik helyen ért célba, de a vasárnapi sprintverseny rajtját követően az első kanyarban kialakult koccanássorozat miatt a második versenyből kiesett.

"Az első versenyen jól sikerült a rajtom, de a stratégiánk nem volt a legmegfelelőbb, és ezért veszítettem néhány pozíciót. Ennek ellenére azonban az elért ötödik helyezésemmel elégedett vagyok." - nyilatkozta az ART brazil pilótája. "A második futamon már azzal a céllal indultam, hogy dobogós helyezést szerezzek. Az autómmal minden rendben volt, de sajnos Zuber az első kanyarban kilökött." - tette hozzá csalódottan Di Grassi.

"A hétvége első felében úgy tűnt, hogy jó esélyeim vannak arra, hogy a dobogóra állhassak, és szerezzek néhány pontot a csapatomnak. Arról azonban nem szabad megfeledkezni, hogy ez még csak az első versenyhétvége volt, így tehát még bőven van időnk arra, hogy megküzdjünk az élen állókkal. Ennek érdekében pedig további fejlesztéseket tervezünk, amely véleményem szerint mindenképpen meghozza majd a várva várt sikereket." - bizakodott a brazil.