pjotrkolja Creative Commons License 2007.04.17 0 0 1224
T hgabor5!

Az égéstermék elvezető tömörtelenségéből alaphangon életveszélyesnek minősül a kémény. A tisztítási, ellenőrzési lehetőséget szintén biztosítani kell... Bár elég fura hogy a tömörtelenséget ezek hiányában észlelni tudta ... Mivel vizsgálta a tömörséget?
A CO érzékelőt javasolt a deflektor (a fali kazánok felső pereme környékén) elhelyezni. mivel a visszaáramlásból adódó CO-t itt érzékeled először.
Ha kombi kazán van fent akkor egyedi kéményed kell hogy legyen ... ez esetben nem tudom mi alapján mondja a kéményseprő, hogy nem bélelheted. Lehet hogy szűk a keresztmetszet, sok az elhúzás ... ha mégis bélelhetsz akkor javasolt a Furánflex technológia alkalmazása. (nem olcsó)
Ha a társasházi szerződés a karbantartási költségekkel kapcsolatosan erről ír akkor elvileg megteheted, de ez inkább gyűjtőkéményeknél igaz, és akkor is csak a bélelésre (szerintem). Saját, új, egyedi kéménykürtő létesítésére nem hiszem hogy bárki is áldozna. Egy ilyen magas (20m) szerelt kémény amúgy (tervek, engedélyek, szakvélemények ...stb.) valóbban kb. ennyibe fájhat, vagy többe.
Ennyi pénzért (vagy kevesebbért) vehetsz új zárt égésterű kombi kazánt szettel ki a falon át (ha lehet) és jónapot. Kérd ki a helyi gázszolgáltató véleményét. Esetleg egy gépész tervezőt.

kolja
Előzmény: hgabor5 (1223)