hgabor5 Creative Commons License 2007.04.16 0 0 1223

Hozzám épp a napokban jött ki egy FŐKÉTÜSZ-ös emberke és megállapította, hogy életveszélyes a kéményem, mivel a belső választófal tömörtelen, emiatt részleges füstgáz visszaáramlás tapasztalható. Kicsit kétkedve fogadtam a szakvéleményét, mivel a CO-jelző soha nem jelez, még ha odatartom a kombicirkó (Vaillant) alá, akkor se. Lehet ez? (Emellett megállapította, hogy a kémény tisztítási lehetősége nem biztosított.)

 

Megoldásként a bélelést nem ajánlotta (elmondta miért, de a felét se értettem), hanem egy szerelt kémény kialakítását javasolta a lichhof felé potom 260ezerért. (20m hosszt emlegetett.) Reális ár ez? Mivel társasházban lakom, és az alapító okirat szerint a kémények rendbentartása a ház közös feladata, ezért a házra fogom terhelni a költségeim. Erről van valakinek tapasztalata? A szaki horribilis eljárási költségeket is említett, ebből mi az igaz?

 

Aki tud adjon tanácsot, mit tegyek. Szakértő esetleg nincs köztetek? A héten megnézetem még egy ajánlott szakival, kíváncsi vagyok ő mit mond. Ha tudtok megbízható emberkét ajánlani, azt is megköszönném.