gazsi80 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 1564
Azt mondod tehát, hogy rövidlátón, csak az fél éven belül elnyerhető bajnoki címre hajtottak? És utána majd lesz ahogy akarjuk elven nekiesnek átformálni?
Fura, mert ennek ellentmond, hogy sem a létesítményhelyzeten (jó, a később megépült Népstadionban igen sok meccset rendezett a Honvéd), sem a pálya megközelíthetőségén nem változtattak. Ha én kirakat(csapat)ot szeretnék építeni, akkor azt nem egy kis utca bérházának belső udvarán alakítanám ki, hogy egy ilyen példával éljek.

1949/50-re a lapok szinte már teljesen le voltak osztva. Aki fociszurkoló volt Budapesten, annak megvolt már a csapata. A Honvéd egyetlen piaca a vidékről felkerültek lehettek, akik ekkor kezdték ellepni a várost. Számukra pedig miért lenne csábító egy honvédségi csapat, több kerülettel arrébb (úgy emlékszem a Lőrinci Hengermű és a Május 1. Traktorgyár akkor még nem működött a pálya közelében, és nem volt komolyabb lakóövezet sem, ellenben volt egy Textilgyár, aminek épp NB1-es csapata volt), pláne úgy, hogy a Kőbányai úton egy kőbányai csapat és a Vasas is kéznél van.

Igazán újat sem akartak, mert a Kispest is stabil elsőosztályú csapat a korszakban, a régi egyesületeket (átformálva) is meghagyták. Ergo szerintem senki nem akart új szocialista élsportot, hanem a régi népszerűségében akart fürdőzni, és az elkommunistásítani.

Itt valaki nagy Kispest-szurkoló lehetett a kompetenciákkal bírók között. De, hogy nem a Sebes, azt biztosra veszem. Őt valahogy mindig is az MTK-hoz kötöttem, ami véletlen a korszak másik élcsapata lett.

Szóval tényleg nem értem.
Előzmény: lg23 (1563)