Törölt nick Creative Commons License 2007.04.13 0 0 255

Ricsi176:

Rendben, csak légy türelemmel, amíg kiderül mi marad a végén is mi nem. Blokk az lesz, bár valószínűleg darabokban, de hát a felújítás úgyis új csapágyakkal és szimmeringekkel kezdődik, úgyhogy ez gondolom nem gond. Gyújtás is lesz, eredeti R3-as gyújtás, bár azt, ami eredeti formájában megmaradt, azt én használtam fel. A másikra már ráraktak egy külső trafót, de szerintem gatyába lehet rázni. Az ülésen repedezett a műbőr felülete, és szakadt a varrás mentén (ráadásul az szerintem más mint a Riga 1-nél), kerék az krómozásra szorul, a szerszámostakaróhoz pedig nincs meg az eredeti alucsavar, de le lehet öntetni. A cókmók egyelőre Hatvan mellett van a srácnál aki a szakmunkákat csinálja, ha kész lesz a május folyamán, akkor elhozom Budapestre az egészet.

Nyerészkedni meg nem akarok rajta, nem vagyok nepper, ráadásul az egészet 20 ezerért vettem, és kitermeltem belőle egy komplett motort. Ami  marad, azt párezer forintért oda tudom adni, vagy cserélhetünk 250-251-es ETZ alkatrészekre (elsősorban hengerfej, főfékhenger, láncvédő bakelit, csatoskarbi, elektronikus fesszabályzó, trafó, késes biztosítéktábla érdekelne, esetleg komplett tirisztoros gyújtás). Vagy Riga 3-ra való vagy hasonló ruszki alumínium pumpa, mert az még hiányzik, és ráadásul ezen a korai szérián még a hátsó sárvédő oldalán, feltűnő helyen van.

Szóval biztos megegyezünk, csak meg kell várni, míg kész lesz a hármasom.

 

Rigaman:

Küldenék neked alkatrészjegyzéket, robbantott ábrát, kezelési útmutatót rajzokkal (utóbbi tuti van), csak sajnos fent van a Riga.hu-n, ami most nem elérhető. De amint újra él az oldal, akár magad is letöltheted onnan. Egyébként a blokk nagyjából ugyanaz, mint a korábbi Riga és Verhó blokkok, minimális változtatások történtek (azért fejlesztésnek nem nevezném :)) - a tiédben valószínűleg az új kuplung van, meg a lábváltó mechanikája az, ami különbözik. Egyébként miért akarod szétszedni?

Előzmény: Ricsi176 (251)