Törölt nick Creative Commons License 2007.04.12 0 0 239

Nem kell soká keresni, ha újraindul a klubos oldal, gyere fel a fórumra bátran, szeretettel várunk, és képekkel illusztrálva mutatom meg, mit mennyiért lehet kapni ebben a témakörben.

 

A Veterán egyik őszi számában bemutatott 1980-as Riga 16-ost 10 vagy 12 ezer forintért vette egy klubtagunk példának okáért gyári szerszámkészlettel, gumijavítóval, számlával együtt (kb 100 km-rel az órájában), és a gyári fényezésű, üzemképes 3-as sem volt sokkal több.

 

 

A Riga egyelőre az 'útban lévő szemét' kategóriájába tartozik a legtöbb helyen, és ennek megfelelően próbálnak tőle szabadulni. Körülbelül 15 éve a Pannónia tartott ugyanitt, jó 10 éve meg a Danúvia. Öt éve még vércseként csaptak le rám, ha megláttak Rigával, hogy nem kell-e ingyen ilyen-olyan komplett, üzemképes gép, csak vigyem el.

Egyik klubtagunk szeme láttára tolt ki egy öreg néni egy gyári állapotú gépet lomtalanításnál a szemétre, csak sajnos nem volt elég gyors, és elvitték a hivatásos lomizók.

Talákozókon a mai napig jönnek ilyen felajánlások, csak talán mostmár inkább jelképes összegeket kérnek érte.

10.000 km pedig 100-ból egy Rigába ha belekerült, a legtöbbet két-háromezer km-rel tolták be a színbe, rosszabb esetben pedig az almafa alá, mert mehettek átvenni a Trabantot a Merkurtól, vagy valami megadta magát a gépben, és nem foglalkoztak vele. Az általam ismert összes fellelt Rigából egyikben sincs több 2-5 ezer kilométernél, egy részében pedig csupán néhány száz.

 

Garantálni meg semmit sem lehet, a mai napig lehet kétezerért vadonatúj, zsírpapiros órát venni hozzá, amit ha ráteszek, és beletekerek 20 km-t, ember meg nem mondja, hogy annyi-e vagy nem annyi.

 

Sőt, egy Riga esetében a rettentő anyagminőség és megmunkálás okán akár megnyugtató is lehet, ha két-háromezer km-t már lefutott, ugyanis számos darab olyan hibákkal hagyta el a szalagot, ami miatt soha az életben nem lehetett használni, ezekben hiába van 5-10-20 km, nem is lesz több, hacsaknem húzza szét az ember a blokkot, de akkor meg már nem lesz eredeti a szerkezet.

Előzmény: Gennarinó (238)