Kedves klubtagok!
Irodalomkedvelő lévén gyakran olvasgatom a Kultúra fórumokon közzétett verseket, irodalmi gyűjteményeket. Eddig ugyan még nem tettem közzé sehol sem kedvenc költőimtől idézett verseket, de úgy gondoltam, ma este elérkezett az ideje, és szerettem volna az irodalmi gyűjtemények/Vers, vagy amit akartok (de nem saját!) című topicban közzétenni Babits Mihály Örökkék ég a felhők mögött főcímmel megjelent vallomását hitvallásáról. Ez ugyan nem vers, (mint a címe is mutatja, vallomás), de a mai, kultúrában ingerszegény, elanyagiasodott világunkban úgy gondolom, Babitsnak a még 1925-ben megírt sorai napjainkban is sokunknak hitet, erőt, s nem utolsósorban választ adhat a sok-sok "miért"-re. Miért érdemes..., mi célja..., mi értelme... stb., stb. (Sokszor magam is eltöprengek ezeken a költőinek hitt kérdéseken). Ha nem is mindenki számára szolgál helyes megfejtéssel Babits e gondolataival, de eltöprengeni mindenképpen érdemes sorain még az utókornak is...
Nos, tehát úgy gondoltam, begépelem hitvallását a Vers, vagy amit akartok (de nem saját!) című topicba. A klaviatúra mellé készítettem izibe a túlélő csomagomat (kb. 4000 karaktert kellett volna begépelnem) és megpróbáltam örömmel "hozzászólni". Eme műveletnél azonban üröm vegyült az örömömbe, tudniillik nem engedett hozzászólni a mindenható, mert nekem ehhez nincs jogosultságom...vagy amit akartok... Lelombozódtam rettenetesen, de pánikba nem estem. Megpróbáltam élni problémamegoldó képességemmel, sebesen ráklikkeltem az összes kultúra fórumra, de egy helyen se leltem megfelelő helyet jelenleg kedvencemnek... Ahol van jogosultságom, ott kimondottan verseket lehet közzétenni, oda szerintem nem való Babitstól a hitvallás, mert lehet, kiállnak hitvallásukból a verskedvelők. A nethelyen ez az egy hely lenne, ahol tiszta lelkiismerettel klaviaturára vethetném ezeket a remek gondolatokat, de ehhez sajnos nekem nincs hozzászólási jogosultságom...
Nem ismerem a játékszabályokat, nem tudom, mi módon lehet elvegyülni a tagok sorai között. Illetve annyit azért sikerült hosszas kutakodás után kiderítenem, hogy ide csak sorsolás vagy népszavazás útján lehet bekerülni...
Kérdéseim röviden a következők:
1. Mi a feltétele annak, hogy felvételt nyerjek e helyre, és bemásolhassam a fent említett vallomást?
2. Ha nem felelek meg a kritériumok egyikének sem, s nem nyerek felvételt a klubba, akkor mehetek Babits vallomásával egyetemben az örök a felhők mögé, vagy esetleg tudnának nekem ajánlani a Tisztelt Klubtagok egy remek helyet, melyen megjelenhetek kedvencemmel?
Köszönettel
Nikotinka