521478963 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 627
Az ingatlanosokkal nekem is csak rossz tapasztalataim vannak. Kezdeném azzal, hogy miért van bekapcsolva a (céges)mobilja olyankor amikor nem tud felvilágosítást adni. Engem ne hívjon vissza majd valamikor amikor már nála lesz a dossziéja, mert az a hívás mindig a legrosszabbkor jön. A fotóján cirkót látok, de ő konvektorról beszél. A tájolásról fogalmuk sincs, az alaprajzokon a legritkább esetben van fennt az észak, ill. lent a dél. Valószínűleg túl sok lakást "markolnak" ezért felkészületlenek. Ha szimpatikus egy hirdetés, a paraméterek alapján rá kell keresni a neten. Lehet hogy a konkurencia rakott fel képeket, vagy jobbat mint az először látottaké. Külső fotónál nincs gond, pillanatok alatt megtalálni a házat, még akkor is ha csak annyit írtak oda hogy valamely utca környékén. Ha csak belső fotók vannak, akkor alaposan meg kell nézni a kilátást, azokat az épületeket, melyek az eladó objektum előtt állnak, az erkély ill. lodzsa korlátját. Ha még mindig kevés az információ, fel kell hívni az ingatlanost és kifaggatni. Ezután ki kell menni a helyszínre, megkeresni az ingatlant. Ha elég infód van, akkor azt is tudnod kell hogy az utca melyik oldalán keress. Be kell csengetni, bár én inkább kikerestem a cím alapján a házban lévő telefonokat a netes tudakozóban, és általában ha más nem is, de a közös képviselő tud segíteni.)
Hirtelen ennyi jutott eszembe, lehet hogy egy panellakást egy lakótelepen nem ilyen könnyű megtalálni, de érdemes elmenni a környékre tájékozódni (pl.a zaj miatt is).
Eladóknak üzenném; ha nem muszáj ne bízzanak meg ügynököket, pláne ne kizárólagosan! Irják ki nyugodtan a házszámot is, aki akarja nézze meg kívülről is, annyival kevesebb lesz a felesleges telefonhívás. Általában rossz politika az elhallgatás,ill. a félrevezetés, pl. ha magasföldszinti vagy félemeleti a lakás nem 1. emeletet kell feltüntetni. Sokan úgy gondolják, majd beleszeret ha idejön és meglátja. Hát nem. Viszont az sem megy oda aki meg épp félemeletit akar, kevés lépcsővel.
Előzmény: Bubududu (623)