Újlaki Creative Commons License 2007.04.05 0 0 169
"...magyarországon egyelőre többpártrendszer van, és a Fidesz a legtámogatottabb magyar párt jelenleg. A valószínűségszámítás és a politikai racionalitás kontra hülyeségeketbeszélés pert jogerősen elvesztetted..."

A politikai racionalitásból nem hogy döntőbíró nem lehetsz, de pótvizsgára szorulsz.

Ha jók az emlékeim, a rendszerváltás óta az öszes kormányunk népszerűsége a ciklus közepén visszaesett, és ha félidőben tartottak volna választást, valószínűleg mindig az éppen akkori ellenzék nyert volna. Aztán a cilkus végére vagy sikerült visszakapaszkodni, vagy nem.

Ha ehhez hozzáveszed, hogy most ráadásul igen népszerűtlen, de szükséges és lekerülhetetlen intézkedések zúdulnak a válsztókra, akkor nem hogy csodálkozni nem lenne szabad, hanem az lenne a furcsa, ha nem történt volna ekkorea népszerűségvesztés. Az ellenzék demagóg fellépéséről most nem is szólok.

A 2010-es válsztások eredménye tehát továbbra is jócskán kétesélyes. Ha bejönnek a reformok, akkor igen jó eséllyel nyer a jelenlegi koalíció. Ha nem sikerül nekik, akkor buknak. Csak bátorkodnék jelenzi, a FIDESZ kétségbeesett kormánybuktató akciósorozata éppen azért van, mert tudják, ha bejönnek a reformok, bejön az EU-s pénz, akkor nagyon fel kell kötniük a gatyát. Ezt szerették volna megúszni. Nekik nem jött be, és egyre inkább úgy tűnik, hogy magukat lavírozták egy nehezen visszafordítható helyzetbe.
Előzmény: robertone2 (168)