Greylupus Creative Commons License 2007.04.04 0 0 200

Ez eddig ok is, hogy mi a hibrid:)

De igenis félek az ilyen hibridizációtól.

Ezt a hibridizálást már megtették mások - ez dokumentálva is lett, aki akarja, biztosan eléri. (bár ott európai nyérccel és nem amerikaival - de viselkedésileg az amerikai nyérc sem egy "házicica"). Az igaz, hogy az utódoknak nagyon szép, attraktiv bundájuk lett, amivel nagy csodálatot váltottak ki. Viszont - ezek a "hibrid" állatok jóval agresszívebbek lettek, és raádásul a hímek sterilek is.

Már a "sima" vadászgörény tartásával se nagyon tud az emberek egy része mit kezdeni és "beletörik a bicskájuk", és a vadászgörény már, ugye domesztikált állat.

Viszont azt is tudjuk, hogy az ember mindig jobbat, szebbet, egyedibbet akar - ez már most is látszik a görényeknél - mivel egyre több, gyakran az egészségük révén extra görények jönnek be külföldről.

A félelmem abban is rejlik, hogy látják, hogy milyen szép lett ez a hibrid és mindenki majd ilyet akar - és ezek az állatok még kevésbé valóak mindenkinek és főleg nem házikedvencnek.

 

De ahogy olvastam borzsárkány sem keveri már a görényt és a nyércet, szóval a vitát akár le is zárhatjuk:)

 

A hazai állattartás pedig már egy másik kérdés:(

 

borzsárkány - ez a kép nekem is megvan, reménykedtem benne, hogy másikat mutatsz, hátha láthatok másik nyérc-görény hibridet is:)

Előzmény: ohiki (199)