GG Creative Commons License 2007.04.03 0 0 305
Próbálom állni a sarat :)

- További privacy-kérdés. Az Index.hu Rt. nyolc éve létezik, és eddig még ilyen gyanús adatfelhasználásnak még a gyanúja sem merült fel. Akkor sem, amikor nagy gáz volt, és majdnem tönkrementünk - ez valamennyire azért garancia lehet a jövőre is.

- Egyébként, urál kicsit felületeset írt: a privacynak kétféle felfogása létezik a világon. Az amerikai felfogás szerint az államtól kell félni, és az állami hivatalokat kell elzárni az adatainktól, az európai felfogás szerint meg az állam tudjon csak mindent, de a magántársaságok legyenek kordában tartva. Hát nem tudom, szerintem komoly farkasvakság úgy tartani, hogy az államtól nincs félnivalónk, épp a múlt héten mentek titkosszolgák pár újságíró után, miniszteri utasításra. De legalább botrány lett belőle.

- Nem teremtünk olyan feltételeket, hogy át kelljen térni, ezt nem is állítottam, hanem azt mondtam, hogy úgyis annyira megéri mindenkinek az átállás, hogy előbb-utóbb a többség átmegy.

- Kereső: ha van vele valami gondotok, írjátok meg, de konkrétan, akár nekem, magánlevélben, és ne csak annyit, hogy nem működik, vagy nem használható, mert az nem úgy van - én minden nap sűrűn használom. De lehet, hogy van valami baja, csak én nem találom.

- A moderátoroknak nincs hozzáférésük az egy indához kötött nickekről, nem készítettünk és nem készítünk hozzá felületet. A moderátori cucc változatlan maradt az átállás során.

- Szerzői jog is felmerült: azt tervezzük, hogy a Fórum teljes tartalmáról levesszük a kemény jogi szöveget, és CC alatt közöljük hamarosan, erről részletesen a www.creativecommons.hu oldalon olvashattok - a lényeg az, hogy a beírt szövegek licensze teljesen szabad lesz. Ha erről van véleményetek, hozzáfűznivalótok, szívesen vesszük.

- kiskarácsonystb: jogilag nekünk ezt le kell írni, nincs mese - vannak kkeretek, amiket kénytelenek vagyunk meghatározni ahhoz, hogy cégszerűen, jogszerűen működhessünk. A gyakorlat az, ami az igazán fontos, hogy tudsz-e valakit, akinek nekimentünk volna a nyolc év alatt?

- ersekdora: nemcsak nekünk lesz jó, reméljük, és csak attól függ az életünk, hogy másnak is jó legyen. Az Inda-átállás jó nagy, ennél sokkal nagyobb szívás volt a vipmailen, de azon is túlvagyunk, és most már sokkal egyszerűbb minden. Úgyis addig reszeljük, amíg nektek tetszeni fog :)

- házmesternéni: bármilyen emailcímmel indázhatsz, nemcsak vipmailessel, és ha nem kéred külön, akkor létre sem hozza a vipmailcímet. És többeknek: ha nagyon paranoiásak vagytok (egyébként én is az vagyok civilben), akkor lehet külön indátok fórumhoz, külön vipmailhez, akár nickenként külön, és akkor nem lesz semmi baj :) De aki össze akarja kötni ezeket, az hadd tegye meg ezután is :)

- Új nicket valóban már csak indán keresztül lehet regisztrálni.

- missparker: sosem jutottak ki emailcímek tőlünk, és senki nem küldött ajánlatot, ebben tévedsz, a többiek erősítsenek meg, kérem. Ez biztos.

- Hawkeye: természetesen ott vannak az internetszolgáltatóknál a "dobozok", nekem elhiheted, a beosztásomból következően erről nekem tudnom kell hivatalosan is, nemcsak mese alapján. És igen, törvény van róla.

Gerényi Gábor
Index