Transport - nyersanyagok átvitele egyik bolygóról a másikra. Azt hiszen 10.000 pontérték feletti szövetséges bolygókra is lehet küldeni nyersaynagot, de ebben most nem vagyok 100%-ig biztos
Espionage - kémkedés. Ehhez Spy Probe kémkedő űrhajót kell építened. Van rá esély, hogy az ellenfél légvédelme lelövi a gépedet. Elég olcsó egyébként az előállítása, azt hiszem 1000 crystal és 3 perc alatt elkészül. A kémkedésről értesül a célpont is, ezért néha ilyenkor ő is megnéz téged és ha ő az erősebb az nem mindig jelent jót :) Olyat kell megnézni lehetőleg, aki a Galaxy-ban megnézve fehér színű- Ha föléállsz látod a pontjait. A sajátjaidat is látod az Overview menü információk legalján. Csak olyat nézz meg, akinél erősebb vagy szerintem.
Attack - Nyilván támadás. Ezzel tudsz másokat megtámadni.
Station - Ez egyfajta teleportációhoz hasonlít. Át tudod küldeni a flottádat egy másik állomáshelyre (másik bolygódra). Ott is maradnak, nem jönnek vissza, ellentétben a többi kiküldetési móddal.
Colonise - Új még üres bolygó elfoglalása. Ezzel alapítasz új kolóniát, települést. Colonizáló hajó kell hozzá.
Recycle - űrszemét begyűjtése. A Galaxyban kell keresgélni, hogy kit támadtak esetleg az elmúlt időben. Nekik a nevük előtt pirosan világít a szám, azt jelzi, hogy űrszemét van a bolygójuk körül. Ha ráálsz a számra, látod a mennyiséget. HA van Recycle űrhajód, azzal kimehetsz begyűjteni. Messzire (sok Solar systemmel arréb) nem érdemes menni, mert általában mások hamarabb odaérnek.
Pirat - Kalózkodás. Gyakorlatilag ezzel lopsz nyersanyagot. Pl. Field Fighterrel lehet. Olyan bolygókról, ahol nincs védelem és nincsenek űrhajók.
Astroploatation - Nem tudom van-e jó magyar megfelelője. Ezzel lehet a naprendszerekben mozgó asteroidokról gázt nyerni. Sajnos ez viszonylag friss újítás, sokat nem tudok róla. Még tanulgatom én is, hogy melyik hajóvall lehet és hogyan. Az asteroidokat piros A betű jelzi és mozognak, tehát valahogy ki kell számolni, mikor hol lesznek, hogy lehessen róla gázt hozni. Ki kell tapasztalni.