Hozzá kell tegyem, hogy tesztvezettük az 1.4 benzines és 1.4 dízel Corollát is az 1.6-os dízel Cee'd előtt. Tehát ez is befolyásolt minket a döntésekben.
Az Auris és a Civic ráadásul nem csak az árkülönbözet miatt esett ki. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de vannak országok, ahol az autók összeszerelése...hogy is mondjam csak...hagy némi kivánni valót maga után.
OFF
Például ott a Yaris. Az újról nem mondok véleményt, mert a belseje olyan szinten kopogós fapad, hogy az már kétségbe ejtő főleg az ajtón lévő lehetetlen szürke betétre dobtam ki majdnem a taccsot. :) Mindegy. A mi 2001-es Yaris-unkat még Japánba rakták össze. Látszik is, mert azóta sem kellett hozzá nyúlni és nem is zörög benne semmi. Anyósomék 2005-ös Yaris-át már a franciák szerelték. Egy kormánymű cserén már túl van és a kesztyű tartó elemeit is cserélni kellett, mert nem lehetett kinyitni. Ha mégis sikerült, akkor meg becsukni nem lehetett. :))
A törökök által összerakott Civic-et is szídják folyamatosan, úgyhogy a szintén törököknél szerelésre kerülő Auris-hoz sem közelítek túl nagy bizalommal.
És ezek nem egyedi esetek. Valahogy azt vettem észre, hogy ha egy gyártást áthelyeznek máshova, csorbul a precizitás.
Persze ez nem minden országra igaz...
ON
Remélem a szlovákok rendesen szerelnek! :)
Bocsi, ha hosszú voltam.