_roadrunner_ Creative Commons License 2007.03.31 0 0 3919

Hát valami ilyesmit akartam mondani :-))

 

Ezért sem szeretik a politikusok az útfelújításokat, mert a rumli csak viszi el a választókat, a felújított utat hamar meglehet szokni, semmi fejlesztés nincs benne. Valami jobb a helyzet politikailag, ha már előtte nagyon nagy baj volt azzal az úttal és akkor mintegy fellélegezhet mindenki a felújítás után, már ha lehet egyáltalán a nagyobb forgalomtól, gazdaságilag viszont ez nagyon gáz, hagyni leromlani az utat a végletekig és aztán felújítani, többszörösébe kerül.

 

És a legfontosabb, sokkal egyszerűbben és többet lehet lopni, ha valami újat csinálnak (metró-, autópálya-építés, járműbeszerzés), mintha mindezt felújítások kapcsán csinálják.

 

A budapesti politikusok viszont igazi művészek, alig újítottak fel utakat, alig építettek valami újat, mégis lenyúlták a pénzt. Országosan legalább épültek az autópályák, legintenzívebben akkor, amikor még a mostaninak majdnem a duplája volt az árszínvonal... Ahelyett hogy örülnék, hogy most már akár félpénzért is lehetne autópályát építeni... (csak nincs már rá pénzünk EU-támogatással sem).

Előzmény: mzdude (3918)