Phu. Alko 38-as kombi.
Nagyobbik kert fele megvan. 4(5?) 120L zsák olyan 3/4-ig tele a saját gyűjtőjéből. Fűnyírós utószedéshez már késő van.
Megvettem egy konnektorba dugható konnektort szolgáltató fi-relés cuccot, tehát az életem védve volt. Test-re leoldott :)
Akkor akit érdekel, mit tapasztaltam.
A gyüjtő rendkívül hamar megtelik. Gyakorlatilag megyek 5-7 métert, vége a "csíknak" és lehet üríteni. A drága pénzen hozzávásárolt gyüjtő nem igazán van hozzátervezve a géphez, mert a gép egyszerűen hátradől akár üresen is, ha pedig van valami a zsákban akkor biztosan. Egy ilyen középárú gép azért ne dőljön nekem pofára ha otthagyom.
Bár a tengely kézi cseréjét emlegeti a kézikönyv, kézzel (szerszám nélkül) nem bírtam kiengedni a csavart, így maradt a talajlazító mód, de végülis azt is akartam. Nem igazán éreztem a gép erejét (mégse benzinmotoros), pedig csak a legalacsonyabb fokozattal mentem, a 2-essel. Lassan lehetett csak menni különben a gép könnyen lefulladt, de ezt mondjuk írta a leírás is. Majd ha valamelyikőtök elárulja hanyas imbusszal lehet meglazítani a csavart, talán kipróbálom csak a szellőztetőjét, elvileg azt lazán kell bírnia. A talaj szép csíkos amerre mentem, a kések nyomai legalacsonyabb fokozaton.
Forogni nem igazán lehet vele, azaz ha körbe akarok menni egy fa körül pl azt nem szereti, lefullad. Ha visszafele húztam az úgy éreztem nem használ a gépnek és a talajnak se, de végülis mivel egy párméteres tolással tele lett a gyűjtő lehetett leállítani és üríteni. Aztán álló motorral visszahúzni és menni újra. A hátsó kerekek nem értem miért olyan pindurkák, ha hátrahúzom azokon tudnám megemelni a gépet hogy a kés ne érje a talajt, de ezek olyan picik hogy nemigen használható e célra.
A gépet hangosnak éreztem, gondolom a szomszédok örültek nekem.
Összeségében, ahhoz képest hogy csak kapirgálnia kellett, nem nyűgözött le a gép ereje.