Bubududu Creative Commons License 2007.03.30 0 0 623
Az igazsag az hogy nem. :D Kicsit bovebben:
Gödöllön is neztem ingatlanokat. Ott egy ujepitesu haznak az arlistajahoz jutottam hozza a beruhazotol (aki ertekesit is egyben)
Ugyan azokat a lakasokat latom egy rakas ingatlanosnal (most nem nevezem meg oket de inkabb a nagyobbakkra kell itt gondolni)
Egy 11 millios lakasnak az ara az ingatlanosnal 6-800 000 ft tal több mint azon a bizonyos arlistan (es igen mindketton a brutto arak szerepelnek)
Ugyan ezt tapasztaltam a hasznaltlakas piacon. Egy maganszemelynel voltam lakasnezoben aki 10,5 milliot mondott nekem egy 59nm lakasra. Ugyan ez a lakas egy ingatlanosnak 11.9 ert van meghirdetve :D Ez egy vicc.... Ugyhogy nekem nagyon elment a kedvem töluk. Hiaba intezik utana az ugyvedet meg minden akkor sem kerul ennyi penzbe az ugyved ill az adminisztracio egy 10,5 millios lakasra.
A masik amit utalok az az amikor felhivja az ingatlanost az ember es megkerdezi melyik reszen van a lakas a varosnak (NEM cimet kerek csak körubelulre) Erre ök nem valaszolnak mert attol felnek hogy odamegyek a tulajhoz es o kimarad. Ehelyett raboljuk egymas idejet azzal hogy mindenki odamegy en meg amint meglatom a hazat mar fordulok is meg.
Igy törtent mikor egy teglaepitesu, egyedi futesu lakast (hirdetes szerint) neztem volna meg a XVIker ben. Az ingatlanos odajön elvisz engem egy panelhaz ele ahova bemegyunk es ott meg latom a futescsoveket a padlorol felmenni egy emeletet ami nem direkt az egyedi futesre utal :D
Ki is derult hogy egy panelröl van szo tavfutessel. Erre azt mondom neki a tulaj elott hogy tegla volt meghirdetve egyedi futessel. Az ingatlanos erre ravagja hogy akkor en ezt osszekevertem valamivel mert ok biztos jol hirdetik. En meg nem egy hete nezegetem a hirdeteseket ugyhogy mar van egy kis rutionom, elokaptam a kinyomtatott hirdetesemet es mutattam a tulajnak :D Total besules....:p (meg van vagy 10 hasonlo törtenetem az elmult 3 honapbol)
Szoval sajnos CSAK negativ elmenyeim vannak az ingatlanosokrol :(
Előzmény: Törölt nick (622)