x Case x Creative Commons License 2007.03.30 0 0 997

A koncertszervezés cucc teljesen változó. A nagyobb bandákat (Dir en grey, Mucc, DéspairsRay, stb) akiknek szerzödésük van valamelyik európai céggel vagy kiadóval, az adott cég szervezöi hívják meg, ök szervezik a koncerteket, stb, persze a japán managementtel együtt dolgozva.

A kisebb csapatok ellenben gyakran maguknak szervezik a turnékat. Pl. a így volt a Euthanasie-val is, akik minden országban megkerestek helyieket. A Gram-Maria annyiban más, hogy ott van egy lengyel csaj, aki jóban van a zenekarral és ö hívte meg öket.

Persze belépökkel megsatöbbivel mindig próbálnak úgy kalkulálni a szervezök, meg a zenekar, hogy legalább nullára kijöjjenek. Pl. most a Gram-Maria-ra azért lesz 2500 a jegy, mert heten vannak és emiatt az utiköltség, hotel, stb is lényegesen több, ráadásul csak 4 koncertet adnak, tehátnem is oszlik a költség túlzottan. Euthanasie ugye csak 1000 volt, egyrészt mert tizeniksz állomásos turnén voltak és csak háromtagú a zenekar, ráadásul ott repjegypénzt sem kellett fizetni.

 

Az olyanok pedig mint pl. a Melt-Banana, a Mono vagy a Zeni Geva kis európai booking agent irodákkal dolgoznak együtt és ök szervezik számukra a turnét, amikor a zenekar szól, hogy jönnének majd. vagyis abszolúte zenekar és turnéfüggö az egész.

 

Hogy inkább noname zenekarok jönnek az meg nem igazán igaz.. o_O

Előzmény: e_dora (972)