aromo_ Creative Commons License 2007.03.30 0 0 21811
Hali,

az első két bekezdésre idézet magamtól (21803): "Nem állítom, hogy holist terapeutaként ír ide [...]". Ez azért elég világos, nem? Azt meg továbbra is fenntartom, hogy összefüggésben lehet a pszichoterápiás praxisod indulása azzal, hogy megszaporodtak az írásaidban a kéretlen pszichologizáló megállapítások.

Szerintem valamit morális kötelességnek (egyáltalán kötelességnek) tartani igenis kizárólagosságot jelent; azt jelenti, hogy az adott dolgot meg kell tenni és, hogy azt az adott dolgot kell megtenni, nem mást. Aki pedig nem teszi meg, arról minimum annyi elmondható, hogy (morális) kötelességszegő. De tudod mit? Hogy elkerüljük a szőrszálhasogatást, módosítom az eredeti állítást ("szélsőséges és kizárólagosságra igényt tartó nézeteket fogalmazol meg") így: Erősen kisebbségi nézeteket morális kötelességként tüntetsz fel. Szerintem ez sem hasznos egy terapeuta esetében. (Persze, ha ezt csak itt, és ott sohasoha, akkor nincs miről beszélni, de félő, hogy arra lyukadnánk ki, hogy gyökeresen más a terapeuta és más a fórumozó holist, ami viszont a hitelességet kérdőjelezné meg.)s

Otthonszülés kizárólagossága "Odent könyve: és arra a részre sem emlékszel, ahol az van elmagyarázva, hogy nagy általánosságban miért igen valószínű, hogy a szülő nő otthon érzi magát a legnagyobb biztonságban?" - mondod sporti blogján, itt meg azt, hogy "nem gondolom, hogy mindenki hülye, aki nem otthon szül". Hát mi? Nem hülye, csak eltér az általánostól és kívül esik a valószínű tartományon?

Gondolom, úgy érted, h sportember tisztességesen csinálja az önboncolást, hogy nem kíméli önmagát (ezzel is tudnék vitatkozni) én meg azért gondolom, hogy mégsem olyan tisztességes ez, mert mást sem kímél. Úgy tűnik, h szerinted fontosabb az önfeltárás, mint mások intim szférájának tiszteletben tartása, szerintem nem (pláne, hogy lehetne úgy is csinálni, hogy egyik sem csorbul). Nem lehet, hogy azért tartod fontosabbnak, mert magad ezzel foglalkozol?

Ördög - részletek: csak, hogy ne üsd már el egy bon mot-val: bármilyen jól felkészült, elfogadó, empatikus, kongruens terapeuta is vagy (leszel), ha nem tudod kivonni belőle a hiúságodat, vagy az erősen kisebbségi meggyőződéseidet, az egészet megronthatja. (Pl. nem biztos, hogy mindenki szeretne télen szandálban járni.)
Előzmény: holist (21806)