Hesler Creative Commons License 2007.03.28 0 0 2939

Köszönöm a válaszaitokat az alábbi észrevételemeimet hsz.-eteiekhez.

Nem minden a pénz. Az ifi csapat edzéslehetőségei, hogy többet edzenek nem pénz kérdés hanem elhatározás és belső igény a vezetőség részéről, valamint hogy az ifi csapat játékosai az edzésre oda tudjanak érni, mivel iskolai elfoglaltságuk miadt a megbeszélt edzés időre nem tudnak oda érni. A vezetőség, "Nyírsuli"  részéről az ifi meccsek megtekintése, valamint az edzések látogatása nem pénz kérdése, hanem a jövőbe vetett hit hiánya miadt nem valósul meg, magyarul nem kontrolálják az ifi csapat munkáját és az eredményességét. Kérdés, minden ebben érintett megteszi-e a tőle lehető legtöbbet. Nem az edző személye, hanem a körülötte lévő tehetetlen, és érdektelen személyek miadt alakult ki így, hogy a nagy csapat edzéseit az ifi játékosok nem látogatják, mivel csak az ifi csapat arra kell, hogy büntető pontokat ne vonjanak le a nagy csapatról. Ettől ellenkező, hogy Rontó Ádám az ifi csapat játékosa a nagy csapatnál is játék lehetőseget kapott. Ez a lehetőség a szülők szűk körben történt egyeztetés eredményeként került sor a játékára. A vezetőség véleményem szerint nem kellőképpen számítt az ifi csapat legjobbjaira és így ők más elképzelésekben képzelik el jövőjüket.

 

Az elit klubbok ifi csapatai és azok játékosai a tanulást az adott város iskolájában "sporttagozatos osztály"-ba járnak így a reggeli edzés lehetőség és az esti edzés lehetőség kedvező órabeosztással megvalósítható. Az elit klubb meghatározó csapata a 2006-07-es évi 6. kcsp. diákolimpiai  döntő csapatainak legjobbjait ennek a sport klubbnak a keretében játszanak. Magyarul tudatosan építik a jövő csapatát célirányos kiválasztással. Az itt felsorolt iskolai lehetőségek megvalósítása csak elhatározás és ebben érdekeltek együttes elhatározása szükséges. Nem pénz kérdése. Nem kerül annyiba, mint egy kész külföldi vagy hazai játékos Nyíregyháza színekben történő játszatása. Az ifi csapat játékosai kcsp.-ukban nagyon sok sikert értek el Rácz Sándor és Barta Dénes tanár urak bevonásával. Ezek a fiatalok (mivel a városhoz ezer szállal kötődnek) többet érdemelnének a jelenlegi sportklubjuktól.

Hosszutávu, tudatos felépitésü, jól áttekinthető, mindenki által elfogadható és támogatható célkitüzések kellenének. Ezeket a gondolatokat nem szavaknak tekintem, hanem hogy ismét Nyháza kézilabda fellegvár lehessen megyénkbeli fiatalokkal.