Hollófekete Creative Commons License 2007.03.26 0 0 88
2007. 03. 18.
Floorball OB2 16. forduló
Veszprém, Egyetemi Stadion
20 néző

Veszprémi Egyetem SC Lizards - White Sharks
5-4 (1-1, 5-3, 2-1)

v: Kovács, Gegessy

Veszprém: Kiss(3+1), Tóth Z. (2+2), Török (1+1), Jánosa (0+2), Knór (1+0), Tóth P., (1+0), Sütöri (0+1), Holéczy, Kuti, Tamás, Dallos, Kis Sz., Kulitsán, Rabb (kapus).
Edző: Kovács Tamás

A találkozó tétje nagy volt mindkét csapat számára, hiszen a veszprémieknek még nyitott volt az út akár a dobogó második fokára is, míg a Cápáknak az elmúlt fordulóbeli bajnokverésük után a harmadik helyre még matematikai esélyük volt, de ehhez mindenképpen nyerniük kellett Veszprémben.

A mérkőzést a lehető legrosszabb módon kezdték a hazaiak, hiszen a középkezdés után eladott labda után azonnal a hálóba találtak a fővárosiak. Ezután azonban a hazaiak egyre inkább átvették a játék irányítását, majd néhány kihagyott helyzet után a vendég védelem hibáját kihasználva Kiss egyenlített a 6. percben (1-1. Néha már-már nyomasztó fölényben játszott a hazai csapat a sündisznó állásban védekező ellenfél ellen, de a kapu előtt ismét a helyzetkihasználással voltak gondok. A szórványos vendég kontrák és felívelések sem voltak veszélytelenek, de egy kapuvason csattant közeli lövésnél többet a Cápák sem tudtak felmutatni.

A második harmad elején egy távoli lövéssel ismét a vendégek szerezték meg a vezetést (1-2), de utána beindult a veszprémi úthenger és Tóth P., Kiss, Knór, Török góljaival már 5-2 re vezettek a hazaiak a 31. percben. Sajnos 15 másodperccel az 5. gól után a vendégek egy nem túl erős, de a kapust becsapó távoli lövéssel felkapaszkodtak két gólra (5-3), de továbbra is a Veszprém játszott fölényben. A 36. percben visszafújtak egy veszprémi találatot, mert a labda sípszó után jutott a Cápák hálójába, ám végül a tengeri ragadozók nem úszták meg, mert a szabadütéshez visszarendelt labdát Jánosa Tóth. Z.-hez passzolta aki kapásból a hálóba bombázott (6-3). A harmad azonban végén érezhetően kingedtek az egyetemisták és a vérszemet kapó vendégek az utolsó percben ismét szépítettek (6-4).

Az utolsó harmadban gyorsan szépített a Sharks (6-5), amítől szinte szárnyakat kaptak, de a rengeteg kiállítással tarkított öldöklő küzdelemben végül nem sikerült bevenniük a veszprémi kaput, ellenben a hazaiak 2 perccel a vége előtt Tóth Z. és Kiss góljaival végleg eldöntötték a mérkőzést(8-5).

Az egyenrangú küzdelmet hozó 3. harmadtól eltekintve a találkozón hazaiak játszottak fölényben és a mérkőzés összképe alapján megérdemelten szerezték meg a 2 pontot. A VESC Lizards csapata legközelebb április 1.-én vasárnap, a Szolnok Cannibals vendégeként lép pályára. A mérkőzésnek szintén komoly téttel bír hiszen győzelem esetén továbbra is nyitott az út az ezüstérem felé, vereség esetén viszont még a bronzérem is veszélybe kerülhet.
Előzmény: Hollófekete (87)