innsbruck Creative Commons License 2007.03.25 0 0 39427

Kedves Diettrich,

ha visszaolvastál volna egy mákszemnyit, akkor azt is láthattad volna, hogy a KISBALTÁT NEM BELÉD akartam belevágni, hanem a tévébe!! !!!

Mégpedig azon a napon, amikor x-edszer szenvedtem/tük végig Mr. Köfler szövegeit... (Már nem tudom hanyadik hozzászólás volt,  Planica első napján történt, de már korábban is füstölögtem, és nemcsak én.)

Namármost tegnap is mocorogni kezdtem, de az vegytiszta ökörködés volt, s ha a dühtől a betűket is láttad volna a balta mellett, pl. Ibizát is emlegettem, mármint, hogy már csak az hiányzott ahhoz, hová repülhet az utolsó fordulóban az amúgy esélyes Adam.  De mint tudjuk, az a jó verseny, ha váratlan fordulatok történnek...

Mindenki bocsássa meg ezzel kapcsolatos érzékenységemet, de egy hete történt, hogy Osloban Adam kishíján úgy járt, mint Jan Mazoch Zakopaneban... Meggyőződésem, ha nem az a rutinos versenyző, aki, akár meg is halhatott volna, ha abban a szituációban nem tud korrigálni és bukfencezve vagy fejre ér földet. Nézze meg mindenki újra azt az ugrást, egy pillanatra Adam arcán is ott van a halálfélelem. Az utolsó fordulókat láthatóan szinte önkívületben ugrotta, annyira akarta ezt a VK győzelmet. Ráadásul kiszámíthatatlan, iszonyúan flúgos körülmények között (hol szélvihar, hol olvasás, hol hóvihar). lyen lelkiállapotban pedig sajnos valóban hibázhat egy versenyző. Az pedig sem nekünk, sem az egyetemes sportnak/sporttörténelemnek nem lett volna jó.

Adam Malysz nagysága, hogy ilyen körülmények között, ilyen kiélezett szituációban is így tudott finiselni. Az egyik legnagyobb sporttember, akit ismerek, pedig nem vagyok mai motoros. Örülök, hogy az utolsó forduóban is maximálisan bizonyította ezt (amúgy most ért végett a ZDF közvetítése, s a végén egy aranyos klippet is csináltak Adamról).

Adjam írásba, hogy szeretem a közvetítéseid, mert azon ritka kommentátorok közé tartozol, akin valóban érezni a belülről jövő lelkesedést ? Ha még többet visszaolvasnál, akkor azt is megtalálnád, hogy amikor indult a Duna Sportaréna, meg focit kezdtél közvetíteni, én ajánlgattam itt mindenkinek, hogy kapcsoljon oda. Néha nem jönnek be a megérzéseid (pl. Schlierenzauer hatalmas nyerési esélyei az idei VK-ban), de ez benne van a pakliban.

Előzmény: diettrich (39342)