Julcsesz Creative Commons License 2007.03.25 0 0 183

bocsi, hogy közbeszólok, de többen is dobálóztak azzal, hogy "különbözőek, nem véletlenül", meg "minek egy új faj". hát hogy lettek fajok ha nem így? a természet is ezt csinálja (jó egy dolog h nem vagyok egy hívő és a teremtést nem tartom..khmm..szóval nem értek vele egyet). így alakultak ki, de a természetben mindig vannak "balesetek", ez az új fajok kialakulásának egyik fajtája, ami nem egy könnyen járható út a természetnek is, kezdve a már emlegetett sterilitással. az ember meg olyan amilyen, mindig is ilyen volt, újat létrehozni, mert mindig az kell ami másnak nincs ( vagy épp másnak is van..), ez része az embernek, hogy ilyen. ehhez itthon még az is hozzáadódik, hogy a magyar ember pénzéhes, felelőtlen, meggondolatlan. "minél több pénz minél kevesebb munkával". ennek az eredménye, hogy soksok gazdátlan állat van,sok a szaporító, sok a beteg állat.

borzsárkányt háza elejét pedig szerintem nem érheti szó mert annyit tud a genetikáról, a tenyésztésről és cakkumpakk az egész témáról, hogy arról fogalmatok sincs.

az meg a másik, hogy "csak ne kísérletezgessen". hát, kísérletek nélkül nem tartánk itt se, ugyanis ahogy cavecat is mondta: etológia. enélkül hol tartanánk úr isten. ha valaki nem mondja azt, hogy jó, akkor elég az ezzel a fajjal kapcsolatos szerencsétlenkedésből és most akkor komolyan elkezdek foglalkozni a biológiájával, mindent beleértve, akkor nincs aki megmondja, hogy kell tartani. a kísérletek szükségesek, minden téren. én is állatbarát vagyok, senki nem mondhatja, hogy halálát kívánom egy állatnak is, de néha fontosabb az egész populáció, faj sorsa mint pár egyedé, akiknek halála esetleg szükséges ahhoz, hogy a többit megvédjük.

Monorra meg nem csak szar alakok járnak,hanem pl én is:) vannak ott tenyésztők is,csak alaposan körül kell nézni. de ez persze megint nem magyar szokás, mindig a legelsőnél, legolcsóbbnál, vigyük már és rohanás haza. aztán tényleg meglepetés érheti az embert, főleg egy görénynél. csak általában pont nem az hangos, és népszerű aki ért is hozzá. de ez sajnos minden fajnál és fajtánál így van.