valóban, nekem nincs görényem :) nem tartom túl jó ötletnek csincsillák (és nyulak)mellett bármilyen kisragadozó tartását. (bár elgondolkodtam már rajta néhányszor...) Egy kutyának megtanítható, hogy az "fujj", a görényt ez nem érdekli... tudom, mert rengeteg csines ismerősöm tart görényt. Így eléggé - hm - "benne vagyok" a témában. Az ő görényeik amúgy házikedvencek. Nem vadállatok. Volt ideiglenesen nálam görény (is) (a gazdi megvette, de nem merte hazavinni, be kellett adagolni a szülőknek) és ő se volt vadállat. persze, náluk is sok múlik az alap-jellemen, de egy kutyát ugyanannyira el lehet rontani, mint egy görényt. és vica versa: egy görény is olyan szelíd lesz, mint egy kutya, ha megfelelően bánnak vele.
a vadvérű görik persze megint más tészta...
szóval szerinted is könnyebb egy görivel. tehát akkor ha a nyércet (ami vadabb) egy görivel párosítjuk (ami szelídebb), vaószínűleg könnyebb lesz a kölykökkel, mint egy fajtiszta nyérccel...
vannak olyan görik, akik sterilek? tudunk ilyen egyedekről? kezd komolyan érdekelni a dolog, u.is mindketten csak feltevésekbe bocsátkozunk, de adatokkal sem Te, sem én nem tudom alátámasztani a feltevésedet/feltevésemet.
egyik állat sem "egyszerű". mindnek megvannak a maga problémái...
a görik túltüzeléséről is hallottam eleget, meg hogy vannak akik pénzért mulasztják el elkötött görénnyel. Ezt pl gusztustalannak tartom. Ez volt az egyik ok, amiért elgondolkodtam a göritartáson: hogy legyen egy elkötött hímem, amivel ingyen tudom elmulasztani a tüzelést.