zividivi Creative Commons License 2007.03.22 0 0 275
1,) Nem tudom ugyan mi jobb, és igazságosabb, sok kis frakció, vagy egy bebetonozott és látszólagos két tábor, de egy demokráciában szerintem nem túl bonyolúlt dolog a helyi viszonyoknak megfelelő arany középút kidolgozása.

2,) A kopogtató cédula megalázó, éppen az általad felsorolt LEHETŐSÉGEK MIATT jogi nonszensz is.

3,) Valóban, nem vész el egészen, miután EGYIK RÉSZE törvényesen átalkul ellenfeleim szavazatává.

4,) Szerintem pedig egyenesen alkotmányos hiányosság.

5,) A szabad mandátum szavazatom esetében fából vaskarika. Személyesen bárki azt csinál saját szabadságával, amit csak akar, de abban a pillanatban, amikor mandátumát tőlem kapta, engedélyem nélkül nem adhatja át éppen ellenfeleimnek a hatalomgyakorlási JOGOMAT! Lemondhat mandátumáról, hogy helyébe mást bizzak meg képviseletemmel. Persze, csak egy DEMOKRÁCIÁBAN! Az átverés-showt nem ide szoktam számítani.

6,) A gazdaság már nem beleszól a politikába, hanem átvette benne az irányítást. Ettől nem is demokratikus az egész. Részlezni is tudnám, de nem ezen a szűkreszabott lehetőségü fórumon.

7,) Nem. Korlátozni a hatalmat abban, hogy a társadalmat érintő súlyos kérdésekben a társadalom háta mögött, megkérdezésük nélkül dönthessen. Ne hidd, hogy túl sok vagy túl bonyolúlt kérdésről lenne szó. Ez is alkotmányos hiányosság.

8,) Alapkorlátokra. Pontos meghatározására annak, hogy a kormány MIT NEM TEHET meg az országgal és annak népével. Pédául a mai rendszerben akár fel is számolhatja egyik napról a másikra az országot. Sőt a helyhatóságokat áttételesen évek óta erre kényszeríti. Mi töb, egyre többen riogatnak az ország szanálásával. Én ugyan nem tudom, az ilyesmi hogyan történik, de akik ide juttatják, nyilván tisztába vanak avval is.

9,) Az ellenzék dolgát KI határozta meg???

Előzmény: mazarin (272)