mazarin Creative Commons License 2007.03.22 0 0 270
Hm, azt hiszem ezt a vitát nincs értelme folytatni, ugyanis két malomban őrlünk. Azzal a kitétellel, hogy magyarellenes, nem tudok mit kezdeni. A miép pártprogramja sem elsősorban azért ostorozza a kereskedelmi tv-ket mert pártosak, hanem mert alacsony színvonalú műsorokat adnak. Az ATV-t most hagyjuk, ebbe ne keveredjünk bele, messzire vezetne....Az hogy a kulturáliasan zéró adások magyarellenesek, számomra nem mond semmit, mert az összes színvonaltalan kereskedelmi média szennyet sugároz, nemcsak idehaza, hanem külföldön is.

Azért hadd hozzak egy amerikai példát. Az egyik helyi kábeltvén a KKK akart műsort indítani a fehér faj védelmében. A tv-nél tiltakoztak a fekete polgárjogi aktivisták. A klánt pedig egy szintén polgári jogvédő szervezet ügyvédei képviselték. A bíróság úgy döntött, hogy nem áll fenn "clear and present danger", azaz a közvetlen és azonnali veszélye a közösség elleni izgatásnak, így a véleménynyilvánítás szabadságára hivatkozva megadták az engedélyt a műsor sugárzására. Na, számomra ezt jelenti a szólásszabadság. Voltaire-t idézve: gyűlölöm, amit mondasz, de meghalnék azért, hogy elmondhasd. A te hozzászólásaidból ezt hiányolom. Lehet, hogy gyűlölöd azt amit a média sugároz, és ha tehetnéd be is tiltanád. Hol van akkor ebben a szólásszabadság??


Azt írod:"Nem is veszed észre azt a nüansznyi különbséget, hogy magyarellenes "szólásszabadság" közpénzből valósul meg, a magyarvédők szólásszabadsága pedig ma már kizárólag magánpénztárcákból. Szóval a lehengereltekkel fizettetik meg saját lehengerlésüket."

Milyen közpénzről beszélsz? A kereskedelmi tévék, rádiók magántőkére épülnek, ha nem megy nekik a bolt beadják a kulcsot. Az említett magyar kereskedelmi tévék se állami pénzből működnek. Kaphatnak állami pénzt, ha közszolgáati feladatokat is felvállalnak. Ennek eleget is teszenk, persze kereskedelmileg értékelhetetlen időpontokban. pl. kulturális műsorok hajlani egykor.... :(
Egy kicsit visszatérve a miép programjára. Ezek a kereskedelmi tévék nem azért sikeresek, mert nem nézi őket senki...Tetszik, vagy nem az emberek nagy része vevő a szennyre (valóságshow, kibeszélősow stb.), ezért tudnak megélni a piacon ezek a csatornák.
Előzmény: zividivi (265)