toloba Creative Commons License 2007.03.21 0 0 20
Időpont: 2005-12-09 09:24:30

Folynak a tárgyalások, s akár már idén megköthetik a szerződést az MTV és a Napkelte vezetői. Az elképzelés szerint újabb két évig maradna a Napkelte.

Még az idén módosíthatják a Magyar Televízió (MTV) Rt. és a Napkelte műsorok szállítója közti szerződést, s meg van az esély arra is, hogy újabb két évig a Napkelte maradjon a közszolgálati televízió reggeli adása -- írja a Napi Gazdaság.

A Gyárfás Tamás tulajdonában lévő ST Plusz Kft. és az MTV között 2006 decemberében jár le a szerződés, és a tárgyalások jelenlegi állása szerint nagy esélye van annak, hogy azt legfeljebb további két évvel meghosszabbítják. Fischer András, az MTV üzlet- és termékfejlesztési igazgatója szerint ez mindkét fél érdeke. Ezzel az MTV ugyanis biztosítja magának a reggeli műsort, s mivel a beszállító is biztonságban érzi magát, esély van a fejlesztésre.

Az ST Plusz a későbbiekben is ingyen adja át az MTV-nek a műsort, aminek fejében értékesítheti a reklámidőt -- írja a gazdasági napilap. Ennek kapcsán ugyanakkor némi változás várható: idővel megszűnik a Napnyugta, de az ST Plusz a Napkelte utolsó fél órájában a rendelkezésre álló hatperces reklámidőből csak három percet használ fel. Ezzel ugyanis az MTV-nek lehetősége nyílik, hogy 9 órakor reklámot sugározzon. Ezzel kompenzálnák a Napkeltében sugárzott, az MTV által adott Híradó adásidejére eső reklámidőt, ezt ugyanis az MTV értékesíthetné, amiről viszont a köztelevízió lemond.

További módosítás, hogy az érvényben lévő szerződés szerint a felek kezdetben adásonként 2,2 millió forintról, később pedig 500 ezer forintról állítottak ki számlát egymás között a barternek nevezhető ügyletről -- áll a lapban. Az azonban nem derült ki, hogy mi képezte a számlák alapját. Az ügyletet az Állami Számvevőszék és az MTV felügyelőbizottsága is kifogásolta.

Stop!