Zebrán Bambuló Creative Commons License 2007.03.18 0 0 38

Igen, fején találtad a szöget!

Én az Universe 1-ben vagyok. Ez mindent megmagyaráz. A világűr végtelen :) Elférnek egymás mellett más univerzumok is.

A múltkori kérdésedre, hogy van-e határa annak, hogy mennyi épületed lehet egy bolygón a helyes válasz igen. Ezt pedig az Overview menüben látod, ahol a bolygó képe alatti Information-nál egy ehhez hasonlót kell keresni: Fields: 88 / 192. Ez azt jelenti, hogy még 88 épületet építhetnék, de sosem fogok ennyit, mert ez tengersok pénz lenne.

A védelemmel kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy igyekezz minél több mindent felfedezni, a Laser systems (lézer rendszerek) fontos, lehet hogy kell hozzá egy magasabb szintű science facility (tudomány az épületeknél - buildings). A sima rakéta olyan, mint halottnak a csók. Arra ne is pocsékold a pénzed. A lényeg, hogy próbálj eleinte ne túl sok nyersanyagot felhalmozni, mert akkor hamar célponttá válhatsz. Ha már úgy érzed, akkor csinálhatsz néhány űrhajót, hogy legyen flottát, de nem akarlak lelombozni, nekem volt egy elég jónak mondható erős védelmem és egy erős típusú űrhajóból 30 db, mindenféle gamma ágyukkal meg pajzsokkal, de úgy átgázoltak rajtam, hogy alig tértem észhez. A teljes flotta odaveszett, ilyenkor lehet kezdeni a dolgot előröl, csak a tudományos fejlődés és az épületek maradnak meg, a flotta és a védelem nagy része elveszik. Fontos, hogy ilyenkor se keseredj el. Ez a játék elvileg 1 éves terminusokra van osztva. Legalábbis úgy emlékszem, hogy az Universe 1 február elején indult újra nulláról. Az Universe 2 pedig ahogy elnéztem március 3-án. Szóval max. 10-12 nap előnye van a többieknek veled szemben, ami persze elég sok, de azért nincs veszve minden.

A http://szotar.sztaki.hu szótárját használd mindig, ha nem vagy biztos egy-egy szó jelentésében. De továbbra is kérdezz nyugodtan. A jelek szerint ketten vagyunk az egész univerzumban, akik felfedezték ezt a klassz kis játékot :)

Előzmény: Csőtészta (37)