vaslábas Creative Commons License 2007.03.18 0 0 13533
 

Mi a különbség II.

 

 

 

bodhran válasz | megnéz | könyvjelző 2001.11.19 21:10:49 (2994)

Sorosbödön, Halmai verőlegény apja ultipartnere volt apádnak?

 

trapko válasz | megnéz | könyvjelző 2006.01.22 14:24:58 (229)

… az ÁVH-s Kardos György… az öreg ÁVOs… tényleg szabályos verőlegény volt az ÁVH-n…

Előzmény: RontóPál (212)

 

 

Nem tudható, hogy szabályos verőlegény volt-e (avagy szabálytalan). Ám egy igazi értelmiségi számára nem is ez a kérdés.

 

Hanem viszont mi? (És most tekintsünk is el attól, hogy Kardos nem verőlegénykedett sem az ÁVO-n, sem az ÁVH-n. trapko idézett hozzászólásában a totális tudatlanság üli torát a „rendszerváltáskor” leváltott Kardostól az „ÁVOs” Kardosig.)

 

Akad itt értelmiségi ember? Interiorizált, antiinteriorizált, nekem teljesen mindegy, csak értelmiségi legyen. Vagy legalább amolyan értelmiségiforma. Nos?! Valaki meg tudja mondani, hogy az idézett fölvetéssel kapcsolatban miként hangzik az autentikus kérdés?

Vagy netán a liberális intelligencia megrekedt volna a szimpla verőlegényezés (sorosbödönözés) szintjén?

 

Olyan sok nagyszájú homo interneticus nyüzsög itt, szólaljon meg már valaki!

Jó, akkor egy kicsit segítek: bugris átkozódással, szitkozódással ez a játék nem megy. Némi tudásra, műveltségre és gondolkodásra van szükség ahhoz, hogy megfelelő módon közelíthessünk a bodhran és az ő szellemi-morális tejtestvére (trapko) által fölvetett problémához.

 

Egyébként pedig itt is jól látható: az antiszemiták, illetve a kontra-antiszemiták morálja, intellektusa szükségképpen ölelkezik egymással (olykor a verőlegényezés révén). Ők nem csak a zsidózásban, hanem az ávósozásban is egyazon nívón mozognak. Értelmileg is, erkölcsileg is.

 

Előzmény: vaslábas (13497)