Alfrédi Creative Commons License 2007.03.17 0 0 66

 Sziasztok!

 Én fiú vagyok, de a lányok védelmében szeretnék szólni pár szót, mert úgy érzem igazságtalanok vagyunk velük szemben, amikor cikizzük őket azért, mert gyakrabban  pisilnek, mint a fiúk.

 Előszőr is nem minden lány pisil gyakrabban mint a fiúk, csak kb. 1/3-1/4 -ük, akik "ingerhólyaggal" fokozott hólyagaktivitással, vagy kis hólyagkapacitással rendelkeznek. Ez fiúknál nagyon ritka, főleg lányoknál van, és azzal jár, hogy 2-3 óránként, vagy még gyakrabban kell pisilniük. Ezért van az, hogy ha többen utaznak együtt fiúk-lányok, biztosan lesz egy lány aki miatt meg kell állni gyakrabban....  És máris kész az itélet: a lányok miatt kell állandóan megállni...  Ők sűrűbben pisilnek.

 Dehát ez csak egy részükre igaz, az pedig már nem olyan feltünő, hogy a tőbbségük éppen olyan sokáig bírja, mint a fiúk sőt,  1/4-ük  - bizonyos felmérések szerint- nagyobb hólyagkapacitással (2000ml felett) rendelkezik, mint a fiúk legjobb 1/4-e. (Nekem volt olyan barátnőm, aki kora reggel pisilt és utána csak este, lefekvés előtt, és még akkor sem kellett neki igazán. Pedig egész nap rendesen ivott folyadékot. És tőbb lányismerősőm is van, akiről tudom, hogy 16-18 órát is simán kibír!)

 

 Lányok, ne hagyjátok magatokat! Vágjatok vissza a fiúknak, irjátok meg, hogy nem vagytok ti olyan sűrűn pisilősek, mint azt a fiúk állitják!

 Azoknak a lányoknak pedig, akiknek tényleg sűrűn kell pisilni (hólyagkapacitásuk 150ml alatt van) elég nehéz lehet, mert pl. még buszkirándulásra sem nagyon mernek vállalkozni.   (Volt olyan bnőm is, akinek 1,5-2 óránként kellett pisilni és, hogy ne bosszantson túlságosan a gyakori wc-re menésével vagy a megállással, inkább tartogatta még egy óráig- ha kibírta addig. A vége felé már nagyon szenvedett szegény... De max 3 óránál igy sem bírta tovább pisilés nélkül. Azután kitaláltunk valamit - gátizomtornát stb. - és utána már 6-7 órát is könnyedén kibírt anélkül, hogy wc-re kellett volna mennie.)

 

Lányok, ha valamelyikőtöknek túl gyakran kell pisilni, előszőr erősitsétek meg gátizmotokat intimtornával nehány hónap alatt, hogy jól vissza tudjátok tartani, és inger esetén ne szaladjatok azonnal a wc-re, igy a hólyagotokat hozzászoktatjátok a nagyobb mennyiség elviseléséhez, amivel egyre ritkulni fognak az ingerek. Van még más egyszerü ötletem is. Akit érdekel szóljon!

 

 Éljenek a lányok!   ....még a gyakran pisilő lányok is!